Eagles of Death Metal rozdajú lístky fanúšikom z Bataclanu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jesse Hughes
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 22. januára (WebNoviny.sk) – Americká rocková kapela Eagles of Death Metal rozdá fanúšičkám a fanúšikom, ktorí prežili novembrový útok v parížskom klube Bataclan, voľné vstupenky na svoj očakávaný koncert v tomto meste. Kapela po udalosti, pri ktorej zahynulo 89 ľudí a viac ako dvesto sa zranilo, zrušila všetky koncerty. Vo februári sa však hudobníci plánujú vydať opäť na koncertnú šnúru, pričom v Paríži sa predstavia 16. februára. Vystúpenie sa uskutoční v koncertnej sále Olympia, keďže Bataclan ostáva naďalej zatvorený.

„Ľudí z Paríža sme vždy považovali za neuveriteľných a naša láska k tomuto mestu a jeho ľuďom sa počas ostatného mesiaca miliónkrát zosilnila,“ priblížil zámer Jesse Hughes. „Počúvanie príbehov tých, čo prežili, zranili sa alebo stratili milovaných, bolo zdrvujúce. Nevrátiť sa a nedokončiť koncert nebolo nikdy v pláne. Tešíme sa, že sa vrátime vo februári a budeme pokračovať v našej misii prinášať svetu rock ‘n’ roll,“ doplnil.

Obrazom: Teroristický útok v Paríži

Eagles of Death Metal

vznikli v roku 1998 v kalifornskom meste Palm Desert. Formáciu tvoria spomínaný Jesse Hughes a tiež Josh Homme, známy aj z kapiel Queens of the Stone Age a Them Crooked Vultures. Dvojica vydala v roku 2004 prvý album Peace, Love, Death Metal a nadviazala naň nahrávkami Death By Sexy (2006), Heart On (2008) a Zipper Down (2015). Na konte majú tiež DVD By Sexy (2006). Na koncertoch s kapelou vystupujú aj Dave Catching, Matt McJunkins, Julian Dorio a Eden Goldino.

Informácie pochádzajú z webovej stránky eaglesofdeathmetal.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia