Réway túži hrať v Montreale, pre výzvu odmietol peniaze

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Reway
Foto: facebook.com/MartinRewaySK

MONTREAL 7. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový reprezentant Martin Réway sa pokúsi prebojovať do prvého tímu Montrealu, s ktorým v máji uzavrel nováčikovský kontrakt. „Nastal správny čas návratu do Severnej Ameriky. Hľadal som novú výzvu. Myslím si, že v Európe som sa dobre uplatnil a chcel som hrať na vyššej úrovni,“ uviedol podľa Le Journal de Montréal 21-ročný Réway, ktorý je schopný operovať v strede útoku aj na krídle, označil sa však najmä za tvorcu hry.

Nepoznám hráča, ktorý by si nechcel zahrať za Montreal. Všetci o tom snívajú. Neviem tu o nikom takom, ktorému by stačila AHL,“ tvrdí Réway. Uvedomuje si však, že počet miest v prvom tíme je obmedzený a nevyhne sa zrejme pôsobeniu na farme St. John’s Icecaps. „V takom prípade budem trpezlivý. Ak to príde, prijmem to bez problémov.

Na farme by mu prináležalo „vreckové“ 70-tisíc dolárov za sezónu 2016/2017 (v NHL za 3 roky 2,56 milióna, pozn.). Pred možným lepším zárobkom v KHL však uprednostnil možno životnú výzvu. „Nebudem klamať, hovoril som s vedením Slovana. Mali o mňa záujem, Bratislava je takmer môj domov, mohol by som hrať pred zrakmi blízkych. Mám však sen zahrať si v NHL. Áno, v Bratislave by som zarobil viac ako v AHL, z tohto hľadiska je to riziko, ale som pripravený podstúpiť ho a obetovať financie za šancu pokúsiť sa prebojovať do NHL. Myslím si, že som pripravený. V kempe sa musím dobre ukázať,“ doplnil.

Réway naposledy hral vo švajčiarskom klube HC Fribourg-Gottéron, sezónu 2015/2016 odštartoval v Sparte. V minulosti pôsobil v QMJHL v tíme Gatineau Olympiques. Montreal si ho vybral zo 116. miesta vo štvrtom kole draftu 2013.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Réway