'Barani' dali Košičanom päťku, v sérii vedú 2:0 na zápasy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jason Bacashihua
Jason Bacashihua z Banskej Bystrice v druhom semifinálovom zápase play off hokejovej Tipsport extraligy, v ktorom 'barani' na košickom ľade zvíťazili 5:1. Košice, 28. marec 2016. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 28. marca (WebNoviny.sk) – Hokejisti Banskej Bystrice potvrdili nedeľňajší triumf 3:1 na ľade Košíc a v pondelkovom druhom súboji semifinále Slovnaft play-off Tipsport ligy 2015/2016 zvíťazili v Steel aréne presvedčivo 5:1. V sérii vedú už 2:0 na zápasy, nasledujúce dve stretnutia sa 31. marca a 1. apríla uskutočnia pod Urpínom.

Semifinálová séria HC Košice – HC ´05 iClinic Banská Bystrica

1. zápas: Banskobystričania prekvapili, zdolali úradujúceho šampióna

„Máme za sebou ťažké zápasy, Košice v nich ukázali svoju silu. Vedieme 2:0 na zápasy, ale rozhodnuté zatiaľ nie je. V pondelok sme podali dobrý výkon, snažíme sa rovnako hrať od začiatku play-off, veď máme kvalitné všetky štyri útoky. Každý z nich dokáže dávať góly aj brániť. Dve víťazstvá z Košíc chceme potvrdiť aj doma, ale čakajú nás náročné stretnutia,“ povedal po zápase pre RTVS hosťujúci kouč Vladimír Országh.

Tréner Košíc Rostislav Čada nemá po dvoch domácich duel dôvod na radosť. „Vývoj pondelkového zápasu ovplyvnili naše chyby, súper ich využil na tri góly a dostal sa do hernej pohody. Súper má kvalitnú obranu, ale s každou defenzívou sa dá vyrovnať a my sa musíme pripraviť na zápasy v Banskej Bystrici. Dôležitá teraz bude regenerácia. U súpera musíme hrať zodpovednejšie a dôraznejšie v obrane,“ poznamenal Čada.

Hokej – Slovnaft play-off Tipsport ligy 2015/2016 – semifinále (druhý zápas)

– hrá sa na štyri víťazstvá

HC Košice – HC ´05 iClinic Banská Bystrica 1:5 (1:3, 0:1, 0:1) – stav série: 0:2

Góly: 8. Hrnka (Spilar, Cebák) – 5. Lunter (Handzuš), 9. Hvila, 11. Lamper (Zigo), 38. R. Tománek (Majdan, Bast), 60. Lunter (Bortňák, Handzuš)

Vylúčení: 3:7 na 2 min, navyše: Deyl (Košice) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Kubuš – Kacej, Stanzel, 4780 divákov

Zostavy:

Košice: Halász (11. Melicherčík) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Cebák, P. Mikuš, Pavúk, Macejko – M. Bartánus, Suja, Bicek – P. Bartoš, Hrnka, Spilar – Tibor Varga, Češík, Lapšanský – Milý, Boltun, Hričina – Šoltés

Banská Bystrica: Bacashihua – I. Ďatelinka, Šmach, Roussel, Pujacs, Gründling, V. Čížek, Ivan Majeský, Sandgren – Majdan, Bast, R. Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lamper – Bortňák, Handzuš, Lunter

V pondelok banskobystrickí „barani“ dali domácim „oceliarom“ lekciu z efektivity. Na gól Mária Luntera z 5. min síce odpovedal Tomáš Hrnka, ale brankár Košíc Tomáš Halász potom v rýchlom slede inkasoval aj z hokejok Lukáša Hvilu a Patrika Lampera.

V 11. min domáci kouč Rostislav Čada pristúpil k výmene gólmanov, veď Halász zo šiestich striel súpera pustil za svoj chrbát až tri puky. Šancu chytať dostal Marcel Melicherčík, ktorý dlhší čas nemal veľa práce, keď Košice zovreli súpera a vypracovali si aj šance. Skórovať sa im však nepodarilo a v 38. min kapituloval aj Melicherčík.

Pre Banskú Bystricu to bol štvrtý gól v zápase z desiatej strely na bránku, do streleckej listiny sa zapísal Roman Tománek. Košičania sa v zostávajúcom priebehu snažili zdramatizovať duel, ale Jasona Bacashihuu už neprekonali a v poslednej minúte III. tretiny spečatil triumf hostí Lunter.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan MajeskýMarcel MelicherčíkRostislav ČadaTomáš HrnkaVladimír Országh
Firmy a inštitúcie HC '05 iClinic Banská BystricaHC Košice