Réway vo Fribourgu skončil, prezradil svoje plány

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vizitky slovenských hokejistov
MARTIN RÉWAY (útočník), dátum a miesto narodenia: 24. januára 1995 v Prahe (ČR), klub 2014/2015: HC Sparta Praha (ČR), štarty v reprezentácii/góly: 16/0 Foto: SITA/Jozef Jakubčo

FRIBOURG 14. marca (WebNoviny.sk) – Pôsobenie slovenského hokejového reprezentanta Martina Réwaya vo švajčiarskom tíme HC Fribourg-Gottéron sa skončilo. Nad sily mužstva 21-ročného útočníka bol vo štvrťfinále play-off NLA klub Servette Ženeva, ktorý v sobotňajšom piatom zápase aj v celej sérii triumfoval 4:1. „Mohli sme ísť ďalej, ale to sa občas stáva. Chlapci tvrdo pracovali, takže nemajú čo ľutovať. Prajem Gottéronu len to najlepšie, azda sa vám to na ďalší rok podarí,“ odkázal prostredníctvom instagramu Martin Réway.

Konštruktívny center či krídelník vlani v novembri po odchode z pražskej Sparty uzavrel s Fribourgom zmluvu do konca sezóny 2015/2016. V 19 stretnutiach základnej časti nazbieral 21 bodov (8+13).

V januári utrpel otras mozgu, po ktorom sa už nevrátil do súťažného diania. „Som vďačný za šancu hrať, bolo to pre mňa potešenie. Mám za sebou skvelú sezónu, chýbať mi bude každý spoluhráč aj tréner zo šatne. Vďaka tiež patrí fanúšikom, ktorí za nami cestovali a podporovali nás aj v neľahkých časoch. Zaslúžia si úctu nás všetkých,“ doplnil Réway k fotografii zbaleného hokejového vaku a hokejok.

Špekulovalo sa, či v budúcej sezóne neskúsi preraziť v Severnej Amerike, ale podľa všetkého nie. „Ešte rok by som chcel zostať v Európe,“ uviedol Réway.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Réway