Brodeurovi odhalili sochu, 'diabli' vyradia jeho tridsiatku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Brodeur
Brodeurovo číslo 30 vyradia z evidencie a v tíme Devils ho už nebude môcť nikto nosiť na drese. Foto: SITA/AP

NEW YORK 9. februára (WebNoviny.sk) – Hokejisti New Jersey sa na rozkorčuľovaní pred utorkovým zápasom NHL proti Edmontonu predstavia v dresoch so špeciálnymi nášivkami na počesť Martina Brodeura. Legendárny gólman sa počas 21-ročnej kariéry iba v drese jedného klubu (s výnimkou krátkej epizódy v St. Louis na záver) podieľal na troch ziskoch Stanleyho pohára pre New Jersey Devils.

Na slávnosti, ktorá bude predchádzať utorkovému duelu, Brodeurovo číslo 30 vyradia z evidencie a v tíme Devils ho už nebude môcť nikto nosiť na drese. V Prudential Center už v pondelok slávnostne odhalili Brodeurovu sochu z bronzu a v nadživotnej veľkosti. Asistovali pri tom stovky fanúšikov Devils. „Socha je moja, ale úspechy, ktoré sme počas tých 22 rokov dosiahli, sú spoločné. Všetci fanúšikovia aj členova tímu mali tú istú víziu ako ja – vyhrať čo najviac zápasov. Je to teda uznanie pre nás všetkých,“ uviedol Brodeur podľa webu nj.com.

Rodák z Montrealu Brodeur (43) sa okrem troch ziskov Stanley Cupu (1995, 2000, 2003) stal štyrikrát držiteľom ocenenia Vezina Trophy pre najlepšieho brankára NHL (2003, 2004, 2007, 2008) a na konte má aj 9 účastí v Zápase hviezd. Je historickým lídrom NHL v počte víťazných zápasov, zásahov aj shutoutov a zároveň jediným gólmanom v histórii severoamerickej profiligy s 8 sezónami, v ktorých dosiahol minimálne 40 víťazstiev. V rokoch 2002 a 2010 sa s tímom Kanady stal olympijským víťazom, má aj strieborné medaily z majstrovstiev sveta. Momentálne je asistentom generálneho manažéra v St. Louis.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Brodeur
Firmy a inštitúcie New Jersey Devils