Video: Tatar strelil šestnásty gól, Crosby si utvoril rekord

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Tatar
Foto: SITA/AP

DETROIT 9. februára (WebNoviny.sk) – Len domáce tímy sa radovali z víťazstiev v štyroch pondelkových zápasoch zámorskej hokejovej NHL.

K triumfu Detroitu nad Floridou (3:0) prispel aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý v 45. min otvoril skóre a napokon bol jeho gól aj víťazný. Tatar jemne tečoval strelu českého obrancu Jakuba Kindla spred modrej čiary a zaznamenal 16. presný zásah sezóny.

Veterán Jágr odohral 1600. zápas v NHL

Dvadsaťpäťročný rodák z Ilavy je momentálne veľmi produktívny, z ostatných štyroch zápasov má 5 bodov za 2 góly a 3 asistencie. Slovenský útočník (odohral iba 10:41 min) sa napokon nedostal medzi hviezdy zápasu, keďže skúsený ruský center Pavel Daciuk strelil 2 góly a mladý český brankár Petr Mrázek vychytal štvrtýkrát v sezóne shutout.

Video: Gól Tomáša Tatara

Český veterán v drese Floridy Jaromír Jágr odohral 1600. zápas v NHL, ale nebodoval v ňom. „Jágr mal niekoľko možností, najťažšia pre mňa bola situácia dvoch na jedného, keď zasiahol moju rukavicu. Keď si udržím čisté konto, vždy je to zábava a zároveň zvýšenie môjho sebavedomia,“ uviedol 23-ročný Mrázek na klubovom webe Red Wings. V zápase proti Floride nastúpil v drese Detroitu aj Tomáš Jurčo, počas vyše 7 minút na ľade si pripísal iba 1 strelu.

Pittsburgh zastavil víťaznú sériu Anaheimu

Po slabšom úvode sezóny prežíva parádne obdobie Sidney Crosby. Kapitán Pittsburghu v zápase proti Anaheimu zaznamenal 2 góly a 2 asistencie a výrazne prispel k hladkému triumfu Penguins 6:2. Crosby skóroval v siedmom zápase bez prerušenia, čím si utvoril kariérny rekord.

Pred jeho druhým gólom a celkovo piatym v podaní Pittsburghu ho v úniku v 44. min nezastavilo ani dvojnásobné hákovanie Cama Fowlera. „Snažil som sa po celý čas bojovať s tými háčikmi. Hráč súpera sa ma usiloval navinúť, som rád, že to tam padlo,“ uviedol Crosby podľa webu NHL.

„Z takej pozície by vedeli skórovať iba dvaja či traja hráči z celej ligy. On je jedným z nich,“ reagoval Fowler. Crosby má na konte už 24 gólov a 53 bodov a zrazu sa ocitol na 5. mieste kanadského bodovania celej súťaže o 3 body za štvrtým Tylerom Seguinom.

Na čele je 76-bosový Patrick Kane. Najmä Crosby zastavil Ducks sériu 6 víťazných zápasov, naopak, Penguins vyhrali v šiestich z ostatných siedmich duelov. „Momentálne je jeho hra na inej úrovni ako u ostatných. Predvádza konzistentne vysokú výkonnosť, nie je to len sporadické. Ak hrá s vášňou a koncentrovane, mnoho tímov ho nevie zastaviť,“ pochválil Crosbyho jeho tréner Mike Sullivan.

Sumáre NHL – pondelok:
Detroit – Florida 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Góly: 45. TATAR (Kindl, Larkin), 52. Daciuk (B. Richards, Zetterberg), 53. Daciuk (Zetterberg, Abdelkader)

Tomáš Tatar odohral 10:41 min, 1 gól, 3 strely, 1 plusový bod, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 7:06 min, 1 strela

New York Rangers – New Jersey 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Góly: 25. Klein (Zuccarello, M. Staal), 45. J. T. Miller (Brassard, Fast) – 58. Zajac (Henrique)

Pittsburgh – Anaheim 6:2 (3:1,1:1, 2:0)

Góly: 4. Kunitz (Letang, Crosby), 11. Sheary (Letang, Daley), 20. Hagelin (Kessel, Dumoulin), 36. Crosby, 44. Crosby (Kunitz), 47. Määttä (Crosby, Hörnqvist) – 20. Getzlaf, 39. Maroon (Perry, Getzlaf)

Ottawa – Tampa Bay 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Góly: 6. Z. Smith (Mark Stone), 17. Prince, 25. Mark Stone (Pageau, Zibanejad), 31. Mark Stone (Ceci, Pageau), 56. Pageau – 18. J. T. Brown (Coburn, Callahan)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jaromír JágrPatrick KanePavel DaciukSidney CrosbyTomáš JurčoTomáš Tatar