Ovečkin Mrázek a Barrie najviac zahviezdili v týždni NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin od svojho vstupu do NHL v roku 2005 vymeškal iba 23 stretnutí základnej časti. Foto: SITA/AP

NEW YORK 11. januára (WebNoviny.sk) – Krídelník Washingtonu Alexander Ovečkin, brankár Detroitu Petr Mrázek a obranca Colorada Tyson Barrie sa tešia z honoru Hviezd týždňa v Národnej hokejovej lige, ktorý sa skončil 10. januárom.

Prvou hviezdou sa stal Ovečkin. Skúsený ruský útočník nastrieľal v štyroch zápasoch päť gólov a priviedol najlepší tím súťaže Washington k štyrom víťazstvám. Pri zdrvujúcom triumfe 7:1 nad Ottawou Ovečkin pridal päťstý a päťstoprvý gól kariéry, bol to jeho 801. zápas v základnej časti NHL. Rýchlejšie než 30-ročný Moskovčan sa k významnému míľniku prepracovali iba Wayne Gretzky (575 duelov), Mario Lemieux (605), Mike Bossy (647) a Brett Hull (693). V tejto sezóne Ovečkin v 41 zápasoch nastrieľal 26 gólov a na konte má aj 21 plusových bodov.

Pocta pre druhú hviezdu týždňa sa ušla českému brankárovi Detroitu Petrovi Mrázkovi, ktorý počas uplynulých siedmich dní odchytal tri víťazné zápasy s priemerom 0,67 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou 97,8%. Dvadsaťtriročný rodák z Ostravy sa v zápase na ľade New Jersey (1:0) dočkal siedmeho zápasu s čistým kontom v kariére, v ďalších dvoch stretnutiach pustil za svoj chrbát iba po jednom puku pri zhodných víťazstvách 2:1 na ľade San Jose a Anaheimu. Celkovo Mrázkovi v tejto sezóne patrí šiesta pozícia medzi brankármi NHL v úspešnosti zásahov s priemerom 93,0% a desiata v inkasovaných góloch (2,16).

Barrie z Colorada ovládol produktivitu obrancov v uplynulom týždni, keď v štyroch zápasoch strelil 3 góly a pridal aj 3 asistencie. Hráči Colorada získali v štyroch zápasoch 6 bodov. Barrie exceloval najmä v súboji proti Los Angeles, keď na triumfe 4:1 sa podieľal 4 bodmi (2 góly a 2 asistencie), čo je kariérne maximum v jeho podaní v jednom zápase NHL. Stal sa zároveň prvým obrancom Avalanche so 4 bodmi v jednom zápase od 11. novembra 2003 a zápisu Dereka Morrisa 1+3. Celkovo má Barrie v tejto sezóne na konte 29 bodov (7+22) v 39 zápasoch a v produktivite obrancov mu patrí 6. priečka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander OvečkinBrett HullMario LemieuxWayne Gretzky