Video: Davos a Jekaterinburg sú v semifinále Spengler Cupu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
HC Davos - Jokerit Helsinki
Jere Sallinen (vľavo) z Jokeritu Helsinki a Silvio Schmutz z HC Davos bojujú o puk pred brankárom Gillesom Sennom z HC Davos počas zápasu na Spenglerovom pohári. Foto: SITA/AP

DAVOS 29. decembra (WebNoviny.sk) – Hokejisti domáceho HC Davos postúpili v rámci 89. ročníka Spenglerovho pohára v tomto švajčiarskom meste do semifinále. Mužstvo slovenského obrancu Jána Brejčáka zvíťazilo v utorok nad fínskym Jokeritom Helsinki 5:4 po predĺžení.

Hráčom Davosu vyšiel obrat, keď ešte necelých desať minút pred koncom prehrávali 2:4. O osude stretnutia rozhodol gólom vo 4. minúte predĺženia švajčiarsky hokejista Gregory Sciaroni. HC Davos si v semifinále zmeria sily s výberom Kanady.

Večerný súboj o účasť v semifinále rozhodol ruský Avtomobilist Jekaterinburg troma gólmi do siete Adleru Mannheim už v úvodnej tretine. Nemecký tím v zostávajúcom čase už len skorigoval na konečných 1:3, a tak sa z postupu tešil Jekaterinburg, ktorého teraz čaká švajčiarske Lugano.

Výsledky – zápas o postup do semifinále:
Jokerit Helsinki (Fín.) – HC Davos (Švaj.) 4:5 po predĺžení (1:1, 3:1, 0:2 – 0:1)

Góly: 13. D. Todd, 32. J. Aaltonen, 37. Talaja, 39. Regin – 3. Portmann, 31. Koistinen, 51. Jorg, 56. Walser, 64. Sciaroni

Avtomobilist Jekaterinburg (Rus.) – Adler Mannheim (Nem.) 3:1 (3:0, 0:0, 0:1)

Góly: 8. Kivistö, 11. Torčeňuk, 17. Jemelin – 52. Raedeke

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia