Dosť bolo spochybňovania, odkázal Makov agent Kozákovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Róbert Mak
Róbert Mak v drese slovenskej futbalovej reprezentácie. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 2. novembra (WebNoviny.sk) – Neustále verejné spochybňovanie správnosti letného prestupu slovenského futbalového reprezentanta Róberta Maka z gréckeho PAOK-u Solún do ruského Zenitu Petrohrad určite nepridá hráčovi na pohode, upozornil na webe CSM-Agency riaditeľ tejto spoločnosti a hráčov zástupca Juraj Vengloš. Pomkli ho k tomu pondelňajšie vyjadrenia kouča národného tímu v rámci „nominačného“ mediálneho termínu.

„Nerád, ale musím reagovať na slová pána trénera Jána Kozáka, ktorý neustále spochybňuje správnosť prestupu Róberta Maka do Zenitu Petrohrad, jedného z najvýznamnejších ruských a európskych klubov. Musím brániť Róbertovo rozhodnutie, ako aj moju robotu. Dovolím si povedať, že to bol dobrý a správny transfer,“ napísal Juraj Vengloš.

„Róbert si z viacerých ponúk vybral Zenit, hoci vedel, že bude mať veľkú konkurenciu. Oveľa väčšiu, ako bola v PAOK-u alebo by bola v iných kluboch, do ktorých mohol po majstrovstvách Európy prestúpiť. Nerozhodol sa ísť ľahšou cestou, ale vybral si náročnejšiu: prestup do Zenitu bol preňho výzvou. Faktom je, že vo veľkej konkurencií a pri pravidle, že na ihrisku môžu byť maximálne šiesti cudzinci, sa Robo presadil. Pravidelne nastupuje v základnej zostave, dáva góly a prihráva na ne. Určite si svoju pozíciu nevybojoval preto, lebo boli iní hráči zranení. Je prirodzené, že pri veľkom počte zápasov tréner obmieňa ofenzívnych hráčov a nechá ich aj odpočívať. Tak sa to robí vo všetkých veľkých kluboch,“ podotkol Juraj Vengloš.

„Robo si svoju vynikajúcu formu preniesol aj do reprezentácie. Proti Škótsku bol jedným z najlepších hráčov na ihrisku. Nie je to však iba o tomto zápase. V každom stretnutí v drese Slovenska vydá zo seba maximum. Neustále verejné spochybňovanie hráčovho prestupu do Zenitu mu určite nepridá na pohode. Myslím si, že táto komunikácia by mala prebiehať medzi trénerom a hráčom, nie na verejnosti. Bolo by skôr namieste podporiť Róberta, ktorý je momentálne vo výbornej forme,“ vyzval Juraj Vengloš.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Kozák st.Juraj VenglošRóbert Mak
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia