Duda je v Nemecku a asi zakotví v Herthe, hlásia Poliaci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ondrej Duda
Poľský klub si cení Ondreja Dudu na sedem miliónov libier. Foto: facebook.com/LegiaWarszawa

VARŠAVA 14. júla (WebNoviny.sk) – Z predpokladaného transferu slovenského futbalového reprezentanta Ondreja Dudu na Apeninský polostrov napokon nemusí byť nič.

Portál legia.sport.pl referuje o tom, že 21-ročný stredopoliar Legie Varšava sa nachádza v Nemecku a bude sa usilovať o finalizáciu svojho prestupu do klubu Hertha Berlín, teda do tímu tamojšej najvyššej súťaže I. bundesligy, v ktorom pôsobí Dudov reprezentačný spoluhráč Peter Pekarík.

Duda nastúpil v utorkovom prvom zápase svojho mužstva v rámci 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 na pôde bosnianskeho HŠK Zrinjski Mostar (1:1), v stredu trénoval s varšavským tímom, no vo štvrtok už chýbal. Podľa žurnalistu Krzysztofa Stanowského je za jeho absenciou práve cesta do Nemecka. Pred rokom nemecké médiá spájali Dudu s dvojicou Hamburger SV, FC Augsburg, podotkol web legia.sport.pl.

Počas ostatných týždňov sa zdalo, že úspešným v boji o služby slovenského záložníka bude taliansky ACF Fiorentina, predstaviteľom Legie sa podľa spomenutého zdroja nepozdávala prvá oficiálna ponuka. Záujem o Dudu prejavil aj nováčik tamojšej Serie A Delfino Pescara.

Sninský rodák Duda prišiel do varšavského klubu pred jarnou časťou sezóny 2013/2014 z MFK Košice za sumu mierne presahujúcu 300-tisíc eur. V drese Legie odohral 100 zápasov, v ktorých strelil 16 gólov. Je dvojnásobným víťazom tamojšej najvyššej súťaže aj národného pohára. Vlani v lete bol veľmi blízko k presunu do Interu Miláno, ale transfer na poslednú chvíľu nezrealizovali. Duda reprezentoval SR na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, na šampionáte raz skóroval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ondrej DudaPeter Pekarík