Najlepší slovenský futbalista vzíde z týchto kandidátov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Škrtel, Juraj Kucka, Tomáš Hubočan
Zľava: Hráči Slovenska Martin Škrtel, Juraj Kucka a Tomáš Hubočan počas futbalového zápasu C skupiny kvalifikácie na ME 2016 Slovensko - Španielsko. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. marca (WebNoviny.sk) – Najlepší futbalista Slovenskej republiky za rok 2015 vzíde z týchto kandidátov (v abecednom poradí, v zátvorke klubová príslušnosť v roku 2015): Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Juraj Kucka (FC Janov – AC Miláno/Tal.), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.) a Vladimír Weiss ml. (Lekhwiya SC/Kat.).

Desiatku nominovaných adeptov oznámil v stredu na tlačovej besede v bratislavskom hoteli Holiday Inn redaktor denníka Pravda a hlavný organizátor ankety Michal Zeman. Do jej 23. ročníka svoje hlasy tradične posielali futbaloví tréneri a zástupcovia médií. Obhajcom prvenstva je stredopoliar Marek Hamšík z talianskeho klubu SSC Neapol.

Na triumf v ďalšej ankete pre najlepšieho mladého futbalistu do 21 rokov (Cena Petra Dubovského) kandiduje trio (opäť v abecednom poradí): Matúš Bero (AS Trenčín), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.) a Stanislav Lobotka (AS Trenčín – FC Nordsjaelland/Dán.).

Trojicu adeptov na víťazstvo v ankete najlepší tréner 2015 tvoria (znovu podľa abecedy): Pavel Hapal (reprezentácia SR do 21 rokov), Ján Kozák (reprezentácia SR) a Martin Ševela (AS Trenčín).

Najlepšími hráčmi pôsobiacimi v najvyššej slovenskej súťaži sa stali spoločne Matúš Bero (AS Trenčín) a Viktor Pečovský (MŠK Žilina), tretí skončil Léandre Gael Tawamba Kana (FC ViOn Zlaté Moravce).

Vyhlásenie ankety, na ktorej po štrnásty raz participoval aj Slovenský futbalový zväz (SFZ), sa uskutoční na Veľkonočnú nedeľu 27. marca v Refinery Gallery v Bratislave (Vlčie hrdlo 2222/1). Na tejto slávnosti uvedú aj prvých jedenástich laureátov do Siene slávy slovenského futbalu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján ĎuricaJán KozákJuraj KuckaMarek HamšíkMartin ŠevelaMartin ŠkrtelMatúš BeroMatúš KozáčikOndrej DudaPavel HapalPeter PekaríkRóbert MakStanislav LobotkaTomáš HubočanViktor PečovskýVladimír WeissVladimír Weiss ml.
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia