Video: Juventus má na dosah finále Coppa Italia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Patrice Evra
Futbalista Juventusu Turín Patrice Evra si spracováva loptu počas prvého semifinálového zápasu Coppa Italia, v ktorom 'stará dáma' zdolala milánsky Inter 3:0. Turín, 27. január 2016. Foto: SITA/AP

TURÍN 28. januára (WebNoviny.sk) – Futbalisti Juventusu Turín zvíťazili v stredajšom prvom dueli semifinále Talianskeho pohára (Coppa Italia) nad Interom Miláno rozdielom triedy 3:0 a sú blízko postupu do finále. Dvoma gólmi sa na triumfe „starej dámy“ podieľal španielsky útočník Álvaro Morata, gólovú poistku pridal Argentínčan Paulo Dybala.

Juventus zlomil v rámci Coppa Italia neúspešné ťaženie proti Interu, nad tímom zo San Sira totiž nedokázal triumfovať od roku 1992.

Kanonier Morata po stretnutí vyhlásil, že dvadsaťzápasové gólové suchoty ho veľmi sužovali. „Boli to pre mňa ťažké časy, nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Priveľmi to zaťažovalo moju myseľ. Dúfam, že už je to za mnou a konečne som to zlomil. Táto noc bola pre mňa dôležitá. Ďakujem spoluhráčom za to, že mi pomohli,“ vyhlásil odchovanec Realu Madrid pre Rai Sport.

„Morata v posledných zápasoch predviedol dobré výkony a tlačil sa do zakončenia. Doslova išiel za gólom. Uvedomujem si, že je smutné, ak útočník nedáva góly, ale nemohol predsa stratiť za pár týždňov svoje zakončovateľské kvality,“ doplnil tréner „Juve“ Massimiliano Allegri. Ten napriek trojgólovému náskoku zatiaľ krotí prílišný optimizmus. „Prvý zápas s výsledkom 3:0 je za nami, ale ešte nás stále čaká 90 minút na San Sire,“ dodal 48-ročný rodák z Livorna.

Výsledok stredajšieho prvého stretnutia semifinále Talianskeho pohára – Coppa Italia

* hrá sa na odvetu

Juventus Turín – Inter Miláno 3:0 (1:0)

Góly: 36. a 63. Morata (prvý z pok. kopu), 83. P. Dybala, ČK: 70. J. Murillo (Inter Miláno) po 2. ŽK

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Álvaro MorataMassimiliano Allegri