Aston Martin zo Spectre vydražili za 2,4 milióna libier

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Aston Martin zo Spectre vydražili za 2,4 milióna libier
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 20. februára (WebNoviny.sk) – V londýnskom aukčnom dome Christie’s vydražili vo štvrtok za 2,4345 milióna libier (v prepočte 3,155 milióna eur) automobil Aston Martin DB10, ktorý vyrobili pre najnovšiu snímku o Jamesovi Bondovi s názvom Spectre (2015). Vyvolávacia cena bola pritom milión libier (1,29 milióna eur).

Do novej bondovky vyrobili celkovo desať kusov spomínaného modelu, pričom osem z nich použili pri nakrúcaní. Vydražený kus bol jedným z dvoch, ktoré slúžili iba na predvádzacie účely, pričom ho podpísal predstaviteľ hlavnej postavy Daniel Craig. Na aukcii vydražili okrem auta aj ďalších deväť predmetov zo Spectre, pričom celkový výťažok v hodnote 2,7855 milióna libier (3,584 milióna eur) venovali na charitu. Ďalších štrnásť predmetov je momentálne v online aukcii, ktorá potrvá až do utorka.

Spectre režiséra Sama Mendesa začali nakrúcať 8. decembra 2014 v anglických Pinewood Studios. Okrem toho natáčali aj v Rakúsku, Ríme, Mexiku či Maroku. Okrem spomínaného Daniela Craiga sa v snímke predstavili aj Léa Seydoux, Monica Bellucci, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Dave Bautista, Ben Whishaw alebo Rory Kinnear. Bond v novinke dostal záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu neslávne známej zločineckej organizácie menom Spectre. Postupne rozpletá zložitú pavučinu klamstiev, aby napokon odhalil desivú pravdu o tejto organizácii. Snímka mala svetovú premiéru 26. októbra v Londýne.

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Christoph WaltzDaniel Craig
Firmy a inštitúcie Aston MartinWBN