Quentin Tarantino by rád nakrútil horor

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 9. januára (WebNoviny.sk) – Americký režisér a scenárista Quentin Tarantino znovu vyhlásil, že plánuje nakrútiť už iba dva filmy, pričom by mohlo ísť o gangsterskú snímku a horor. Päťdesiatdvaročný filmár to uviedol v rozhovore pre britský magazín Time Out.

„Obvykle mi trvá približne tri roky, kým nakrútim film, takže mi zostáva ešte takmer dekáda. Nechcem to robiť navždy. Mal by existovať koniec,“ povedal Tarantino, ktorý následne prezradil, aké by mohli byť jeho posledné dve snímky. „Nezostal už žiaden žáner, v ktorom by som chcel nakrútiť film tak veľmi, ako to bolo pri filme z obdobia druhej svetovej vojny alebo akčný film. Možno mi chýba gangsterský film z 30. rokov. Taktiež by som rád spravil niečo moderné, kde by som mohol mať postavu, ktorá si sadne do auta a zapne rádio, takže by som mal super zábery z jazdy. A ak by som mal všetok čas na svete, tak by som veľmi rád nakrútil nejaký naozaj veľmi strašidelný horor, ako bol Vyháňač diabla,“ uzavrel filmár.

Quentin Jerome Tarantino

je držiteľom Oscara za scenár kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali tiež za réžiu tohto filmu a za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi (2009).

V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár westernu Divoký Django (2012). Okrem toho má na konte i filmy Gauneri (1992), Jackie Brownová (1997), Kill Bill (2003, 2004), Grindhouse: Auto zabijak (2007) a Osem hrozných (2015), pričom sa podieľal aj na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City – mesto hriechu (2005).

Informácie pochádzajú z webstránky www.nme.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Quentin Tarantino