V hmotnej núdzi na Slovensku bolo v máji 91,5 tisíc detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Syria dieta chudoba
Sýrske deti platia za konflikt najvyššiu cenu. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 5. júla (WebNoviny.sk) – V hmotnej núdzi sa ku koncu mája tohto roka nachádzalo 91,5 tisíc detí. V porovnaní s piatym mesiacom minulého roka išlo o pokles o 13,6 tisíc detí. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Ku koncu mája bolo pritom v hmotnej núdzi 62,1 tisíca jednotlivcov bez detí. Medziročne ich počet klesol o 16,9 tisíc. Sociálne odkázaných jednotlivcov s jedným až štyrmi deťmi bolo 13,7 tisíc. Ich množstvo sa oproti máju minulého roka znížilo o 2,6 tisíc.

Jednotlivcov s viac ako štyrmi deťmi vykázali úrady práce a sociálnych vecí na konci mája tohto roka 374, čo je medziročne menej o 33 osôb. V hmotnej núdzi bolo 8,5 tisíc dvojíc. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ich počet klesol o 1,7 tisíc.

Dvojíc s jedným až štyrmi deťmi bolo v máji 19,4 tisíc, čo je medziročný pokles o 3,8 tisíc. Dvojíc s viac ako štyrmi deťmi odkázaných na dávky v hmotnej núdzi úrady evidovali 4,4 tisíc. V porovnaní s májom minulého roka ich počet klesol o 375 osôb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ÚPSVaR Úrad práce sociálnych vecí a rodiny