Bankármi naostro

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vub

BRATISLAVA 2. marca (WBN/PR) – VÚB ponúkne pracovný pomer najlepším študentom, ktorí v rámci programu Stážuj a pracuj dostali možnosť vyskúšať si na 8 mesiacov prácu na rôznych oddeleniach banky. Program je určený talentovaným vysokoškolákom a VÚB ho organizuje už päť rokov.

Šanca ako preraziť

Možnosť overiť si školské vedomosti v praxi dostali tentokrát deviati vysokoškoláci. Ide o poslucháčov denného štúdia ekonomických a humanitných smerov, práva, matematiky, fyziky a IT v 4. alebo 5. ročníku. Od októbra 2015 už prešli viacerými oddeleniami a oboznámili sa s bankovými procesmi aj produktmi banky. „Je to cenná skúsenosť pre všetkých – našich kolegov i samotných stážistov. Kolegov teší nový pohľad študentov na zaužívané postupy, stážisti oceňujú možnosť prejsť si viacerými oddeleniami banky a vyskúšať si, ako veci fungujú“, zhodnotila program hovorkyňa VÚB Alena Walterová.

Skúsenosti na nezaplatenie

Aj v zostávajúcich troch mesiacoch stáže čaká študentov ďalšie intenzívne vzdelávanie. V priebehu marca absolvujú prax na vybranej pobočke banky a po nej sériu školení zameraných na asertivitu a efektívny time manažment.

Program chvália i samotní stážisti. „Doterajšia prax v banke prekonala všetky moje očakávania. Bankovníctvo ma dosť chytilo, najmä práca na oddelení ľudských zdrojov,“ povedala Veronika Pantáková, ktorá končí štúdium na Materiálovotechnologickej fakulte STU. Aj študent Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského, Matúš Stehlík, ktorý vo VÚB pracuje na oddelení riadenia podnikových rizík, je s priebehom stáže spokojný: „Zaujímavá skúsenosť, získal som počas nej väčší prehľad a osvojil si zručnosti, ktoré mi otvárajú nové príležitosti ďalšieho kariérneho smerovania.“

Tak ako v minulých rokoch, aj teraz banka ponúkne najlepším študentom pracovné miesto. Od roku 2011 absolvovalo podobnú stáž vo VÚB viac ako 100 vysokoškolákov. Všetci získali cenné skúsenosti, viac ako tridsiati aj príležitosť pracovať vo VÚB.

Aktuálny ročník programu Stážuj a pracuj potrvá do 31. mája 2016. Brány ďalšieho ročníka sa pre záujemcov otvoria opäť na jeseň 2016.

VÚB

VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Je aktuálnou držiteľkou ocenenia Najlepšia banka na Slovensku od magazínov Global Finance a EMEA Finance ako aj ocenenia Banka s najlepšími službami privátneho bankovníctva na Slovensku od magazínu Euromoney. Svoje služby na Slovensku poskytuje prostredníctvom siete 196 retailových pobočiek, 26 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka