Nezamestnanosť nad 20 percent má päť okresov na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nezamestnanosť
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 22. februára (WebNoviny.sk) – Miera nezamestnanosti bola na konci januára tohto roka vyššia ako 20 % v piatich okresoch na Slovensku. Ide o okresy Rimavská Sobota, Kežmarok, Rožňava, Revúca a Poltár. Z týchto okresov sa tri nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom v Prešovskom a v Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 27,41 %, čo je medziročný pokles o 1,87 percentuálneho bodu. Nasleduje okres Kežmarok, kde sa miera nezamestnanosti ku koncu januára tohto roka medziročne znížila o 1,77 percentuálneho bodu na 23,11 %.

Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Rožňava. V ňom bola miera nezamestnanosti 21,87 %, čo je medziročne menej o 1,65 percentuálneho bodu. Okres Revúca vykázal ku koncu januára tohto roka mieru nezamestnanosti 21,40 %. Oproti januáru vlaňajška je to menej o 4,97 percentuálneho bodu. V okrese Poltár bola minulý mesiac miera nezamestnanosti 21,14 %, čo je medziročný pokles o 2,74 percentuálneho bodu.

Naopak, mieru nezamestnanosti pod päť percent mali na konci minulého mesiaca okresy Bratislava I, Bratislava V a Galanta. Miera nezamestnanosti v okrese Bratislava I dosiahla 4,56 %, čo je medziročne menej o 0,43 percentuálneho bodu. Okres Bratislava V vykázal minulý mesiac mieru nezamestnanosti 4,60 %. V porovnaní s januárom vlaňajška je to pokles o 0,80 percentuálneho bodu. V okrese Galanta miera nezamestnanosti v januári tohto roka predstavovala 4,79 %. Ide o medziročný pokles o 1,11 percentuálneho bodu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MPSVR Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SRÚPSVaR Úrad práce sociálnych vecí a rodiny