Tinkoff do Dubaja s triom Slovákov, lídrom Michael Kolář

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michael Kolář
Slovenský cyklista Michael Kolář. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 30. januára (WebNoviny.sk) – Tím Tinkoff sa na nadchádzajúcich cyklistických pretekoch Okolo Dubaja (3. – 6. februára) predstaví až s trojicou Slovákov. Na podujatí na pobreží Perzského zálivu sa predstavia Michael Kolář, Erik Baška a Juraj Sagan, pričom prvý menovaný bude lídrom osemčlenného družstva v šprintoch. Okrem slovenských cyklistov sa do Dubaja chystajú aj Daniele Bennati, Robert Kiserlovski, Michael Rogers, Michael Gögl a Ivan Rovnij.

„Do pretekov nejdeme s určeným jazdcom na celkové poradie, ale s veľmi všestranným tímom, ktorý bude pomáhať Michaelovi Kolářovi v šprintoch. Mal veľmi produktívny tréningový kemp na Kanárskych ostrovoch a urobil krok vpred. Myslím si, že v minulosti ukázal svoj potenciál na cieľovej čiare,“ povedal hlavný športový riaditeľ tímu Tinkoff Tristan Hoffman.

„V kempe išlo všetko hladko. Podľa mňa som v dobrej forme vzhľadom na štart do novej sezóny. Som rád, že prevezmem úlohy lídra v šprintoch. V Dubaji to budú pekné preteky, rýchle a myslím si, že aj v tretej etape sa bude rozhodovať v hromadnom špurte. Vlani tam uspel Degenkolb a nie je to vrchár,“ vyjadril sa Kolář.

Práve tretia etapa bude zrejme rozhodujúcou, pretože jazdcov čaká tvrdý dojazd na kopec Hatta Dam. Cyklisti v záverečných troch kilometroch prekonajú dve stúpania a tiež dvestometrovú pasáž so sklonom až 14%. „V tejto etape pôjdeme na Bennatiho,“ dodal Hoffman. Celkovo cyklisti absolvujú štyri etapy.

Informácie pochádzajú z oficiálnej stránky Tinkoff.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Erik BaškaJuraj SaganMichael KolářMichael Rogers
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo