Sagan odštartoval sezónu: Tinkoff skončil v časovke štvrtý

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan (v dúhovom drese) majstra sveta. Foto: facebook.com/PeterSagan

EL DURAZNO 19. januára (WebNoviny.sk) – Úvodná etapa – časovka družstiev na 10. ročníku cyklistických pretekov Tour de San Luis v Argentíne sa skončila triumfom favorizovaného tímu Etixx – QuickStep. Ako prvý z víťazného družstva preťal cieľovú čiaru Argentínčan Maximiliano Richeze a stal sa prvým lídrom týchto sedemetapových pretekov.

Jazdci Etixxu zvládli 21 km dlhú trať so štartom aj cieľom v El Durazne za 23:53 min. Tím Tinkoff so slovenským cyklistom Petrom Saganom skončil v konkurencii 27 družstiev štvrtý, keď za víťazným Etixxom zaostal o 24 sekúnd. Na tretiu priečku Astany mali cyklisti Tinkoffu manko iba 8 sekúnd. Druhý skončil Movistar s 8-sekundovým odstupom za Etixxom.

Peter Sagan sa prvýkrát v novom roku predstavil v súťažných pretekoch, v priebežnom celkovom poradí je osemnásty s odstupom 23 sekúnd za lídrom Richezem. Prvým jazdcom stajne Tinkoff, ktorý prešiel cieľom, bol Poliak Maciej Bodnar.

„Bola to náročná a rýchla časovka s teplotami dosahujúcimi až 40°C. Ukázali sme však, že sme dobre trénovaní, keď len máličko nám chýbalo na prvú trojku. V ďalších etapách chceme ukázať, že sa vieme ešte zlepšovať,“ uviedol Maciej Bodnar na serveri tímu Tinkoff. „Boli to prvé preteky v roku a vzhľadom na to, že sme na tento typ časovky nemali k dispozícii ideálny mix jazdcov, sme neurobili zlý výsledok. V cieli sme nemali veľký odstup od tímov Movistar a Astana, našich dvoch veľkých rivalov, zatiaľ čo Etixx zvíťazil,“ skonštatoval športový riaditeľ Tinkoff Španiel Patxi Vila.

V utorok je na pretekoch Tour de San Luis na progame 2. etapa zo San Luis do Villa Mercedes merajúca 181,9 km. Podujatie potrvá do nedele 24. januára, na pelotón čaká sedem etáp, z toho dve – štvrtá a šiesta – budú končiť na vrchole stúpania. Ostatné budú mať rovinatý charakter.

Výsledky:
1. etapa (El Durazno – El Durazno, tímová časovka na 21 km):

1. Etixx QuickStep 23:53 min, 2. Movistar +8, 3. Astana +18, 4. Tinkoff (Bodnar, P. Sagan, Hansen, Poljanski, Majka) +24, 5. UnitedHealthcare Professional Cycling Team +54, 6. AG2R La Mondiale +56.

Poradie po 1. etape:

1. Maximiliano Richeze (Arg.) 23:53 min, 2. Rodrigo Contreras (Kol.), 3. Lukasz Wisniowski (Poľ.), 4. Fabio Sabatini (Tal.), 5. Fernando Rendon (Kol.) všetci Etixx – QuickStep – rovnaký čas,…7. Nairo Qiuntana (Kol.) Movistar +8,…11. Vincenzo Nibali (Tal.) Astana +17,…18. Peter Sagan (SR) Tinkoff +23.

Ďalší program pretekov Tour de San Luis 2016:

Utorok 19. januára: 2. etapa: San Luis – Villa Mercedes, 181,9 km

Streda 20. januára: 3. etapa: Potrero de Los Funes – La Punta (Cabildo), 131 km

Štvrtok 21. januára: 4. etapa: Terrazas del Portezuelo – Cerro El Amago, 140 km

Piatok 22. januára: 5. etapa: Renca – Juana Koslay, 168,7 km

Sobota 23. januára: 6. etapa: La Toma – Filo de la Sierra de Comechingones, 159,5 km

Nedeľa 24. januára: 7. etapa: San Luis – San Luis, 119,6 km

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Maciej BodnarPeter SaganVincenzo Nibali