Veľká Británia prekročila ďalší tragický míľnik, počet úmrtí na COVID-19 presiahol 20-tisíc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Koronavírus
Foto: ilustračné, SITA/AP

Počet obetí nového koronavírusu v britských nemocniciach presiahol 20-tisíc. Spojené kráľovstvo je tak už piatou krajinou na svete, ktorá prekročila tento tragický míľnik. Britská vláda v sobotu oznámila, že v nemocniciach za ostatný deň zomrelo 813 ľudí s ochorením COVID-19, čím sa počet úmrtí vyšplhal na 20 319. Toto číslo pritom nezahŕňa úmrtia v opatrovateľských domovoch, kde sa zrejme počet mŕtvych pohybuje v tisícoch.

Viac o téme: Koronavírus

Británia je štvrtým európskym štátom, po Taliansku, Španielsku a Francúzsku, ktorého počet obetí koronavírusu presiahol 20-tisíc. Smutné prvenstvo majú Spojené štáty americké s viac ako 50-tisíc úmrtiami.

Objavujú sa náznaky, že pandémia koronavírusu v Spojenom kráľovstve dosahuje vrchol, keďže počet ľudí hospitalizovaných s COVID-19 klesá.

Vláda však tvrdí, že je ešte príliš skoro na zmiernenie obmedzenia pohybu ľudí a ďalších opatrení, ktoré platia od 23. marca a trvať by mali do 7. mája. Napriek tomu plánujú niektoré podniky otvoriť s tým, že zavedú opatrenia sociálneho odstupu. Niekoľkí výrobcovia áut plánujú v máji obnoviť výrobu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať