Saganov tím chce na Tour de France nakopať Sky do zadku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alberto Contador, Peter Sagan
Zľava: Alberto Contador a Peter Sagan. Foto: SITA/AP

MONT-SAINT-MICHEL 30. júna (WebNoviny.sk) – Verí, že jediným cyklistom, ktorý môže na nadchádzajúcej Tour de France (2.- 24. 7.) zdolať obhajcu celkového triumfu Christophera Frooma, je Alberto Contador. Zároveň však rovnako veľkú dôležitosť prikladá zisku zeleného dresu pre Petra Sagana.

Tiňkov očakáva od Sagana aj etapové víťazstvá

Ruský milionár Oleg Tiňkov sa netají tým, že toto je jeho posledný rok v profesionálnej cyklistike a rád by sa rozlúčil s čerešničkou na torte. Tou by mali byť úspechy jeho miláčikov Contadora a Sagana na najslávnejších etapových pretekoch na svete a celkový triumf tímu Tinkoff.

„Očakávam, že moji ľudia budú bojovať ako levy, aby mohol byť Contador v žltom drese a Sagan zasa v zelenom. Možno si niekto povie, že to nie je normálne mať dva takéto vysoké ciele, ale ja milujem takéto kontroverzné výzvy. Mať len jednu z nich, keď disponujem v tíme dvoma takými talentovanými a zároveň momentálne najlepšími jazdcami podľa rebríčka UCI WorldTour, by bolo anachronizmom. Sme absolútne pripravení splniť oba náročné ciele a tešiť sa v Paríži zo žltého aj zeleného dresu,“ uviedol Oleg Tiňkov na svojom blogu, ktorý prevzal aj web Cyclingnews.

Vlastník a hlavný sponzor tímu Tinkoff verí, že úradujúci majster sveta Peter Sagan okrem piateho triumfu v bodovacej súťaži na TdF pridá aj pár víťazných etáp.

„Profil tejto Tour by mal vyhovovať Saganovi. Preto očakávam, že zvládne aj pár víťazných šprintov. Keď splní túto svoju misiu, nech ide do Ria a zvíťazí tam v pretekoch horských bicyklov,“ verejne napísal Tiňkov.

K hlavnému konkurentovi tímu v boji o žltý dres lídra celkovej klasifikácie, tímu Sky, poznamenal: „Viem, že v tomto roku zapracovali do tímu niekoľko mladých jazdcov a to im môže dať určitú výhodu. Áno, budú veľmi silní, ale to nám nebráni v tom, aby sme im nakopali zadok. Sme na to pripravení.“

Tiňkov v rámci tradície plánuje stráviť celé tri týždni v konvoji Tour de France

Tiňkov pripustil, že okrem Frooma a Sky budú vážnou konkurenciou dvojice elitných jazdcov v ďalších troch tímoch: sú nimi Fabio Aru a Vincenzo Nibali z Astany, Richie Porte a Tejay van Garderen z BMC Racing a napokon duo z Movistaru Nairo Quintana a Alejandro Valverde.

„Môže sa stať, že všetci budeme nejako spolupracovať na tom, aby neboli vpredu Froome a Sky. Aj keď som presvedčený o tom, že na konci budú vpredu iba dve mená – Froome a Contador. Na to si môžete staviť,“ myslí si ruský obchodník a cyklistický nadšenec.

Tiňkov v rámci tradície plánuje stráviť celé tri týždni v konvoji Tour de France. Pritom dopredu upozorňuje strážcov poriadku na cestách, aby ho v istých okamihoch uprednostnili pred ostatnými, keďže nedávno mal zlomenú nohu a jeho pohyb je stále obmedzený. „Verím, že si tento môj blog prečítate a doprajete mi určitú voľnosť. Budem totiž na Tour de France poslednýkrát,“ dodal Tiňkov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alberto ContadorAlejandro ValverdeFabio AruNairo QuintanaOleg TiňkovPeter SaganRichie PorteVincenzo Nibali
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo