Kristína Kučová prehrala vo štvrťfinále dvojhry v Istanbule

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kristína Kučová
Kristína Kučová si odnáša prémiu 2774 dolárov brutto a jeden bod do renkingu. Foto: SITA/AP

ISTANBUL 22. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská kvalifikantka Kristína Kučová prehrala za 93 minút 5:7, 2:6 so švajčiarskou tenistkou Stefanie Vögeleovou v zápase piatkového štvrťfinále hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA International BNP Paribas Istanbul Cup v tureckom Istanbule (dotácia 250 000 USD, antuka). V prvom sete viedla 4:2 aj 5:4, pričom v desiatej hre mala setbal pri vlastnom podaní.

„Mrzí ma nepremenený setbal, lámalo sa to tam. Určite tam bola šanca vyhrať tento zápas, tak ma to mrzí o to viac. Mala som ale dobrý turnaj a odohrala som kvalitné zápasy,“ uviedla Kristína Kučová.

Sestrou Zuzanou trénersky podporovaná „Kika“ Kučová začala sľubne brejkom. Potvrdila ho a za stavu 2:1 odolala štyrom brejkbalom, trom v rade – 3:1. Navyše, v šiestej hre odvrátila jednu hrozbu a posunula sa na 4:2, nevyhla sa však skóre 4:4. Vtedy sa znova presadila na príjme a v desiatom geme sa z manka 15:40 prepracovala až k setbalu. Nedala a napokon okrem tejto hry prehrala aj ďalšie štyri na 5:7, 0:2.

Kučová potom bojovne išla na 2:2 a k tomu mala nádejných 40:15 na returne, Vögeleová však včas zastavila nápor: upravila na 3:2 vo svoj prospech a pripísala si aj všetky ďalšie gemy. Súperkou Švajčiarky v sobotňajšom semifinále bude jej domáca rovesníčka Cagla Büyükakcayová (118.).

Oba základné údery obojručne hrajúca 25-ročná Bratislavčanka Kristína Kučová klesla v bilancii zo vzájomných súbojov s 26-ročnou Vögeleovou (116.) na 2:2. Nenadviazala na triumf 7:6 (4), 6:4, ktorý zvládla 29. februára na tvrdom povrchu v Kuala Lumpure. Vtedy dosiahla svoj premiérový zápasový úspech v „main draw“ na hlavnej profesionálnej úrovni od 6. apríla 2015. V Malajzii napokon postúpila až do štvrťfinále.

Víťazka súťaže junioriek z newyorských grandslamových US Open 2007 Kučová rovnako ako v spomenutom Kuala Lumpure napokon nevyrovnala svoj maximum na úrovni WTA, ktorým zostáva prienik do semifinále na antuke v Bukurešti spred dvoch rokov. Začiatkom apríla bola v osemfinálovom 3. kole na ešte prestížnejšom podujatí na zelenej antuke v americkom Charlestone, nestačila v ňom na nemeckú grandslamovú šampiónku Angelique Kerberovú.

Mladšia zo sestier Kučových si odnáša prémiu 6175 USD brutto a 78 bodov do hodnotenia vrátane zvládnutia kvalifikácie. Figuruje na 137. priečke v renkingu k 18. aprílu, v nezáväznej prepočtovej online verzii sa teraz nachádza na 124. mieste o tri stupienky nad krajankou Janou Čepelovou. Dosiaľ najvyššie bola na 103. pozícii už v lete 2009.

Dvojhra – štvrťfinále:

Stefanie Vögeleová (Švaj.) – Kristína Kučová (SR) 7:5, 6:2 za 93 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kristína Kučová