Schmiedlovú v Istanbule stopla kvalifikantka, Kučová vyhrala

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karolína Schmiedlová
Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová. Foto: SITA/Martin Medňanský

ISTANBUL 19. apríla (WebNoviny.sk) – Negatívnu výsledkovú sériu slovenskej tenistky Karolíny Schmiedlovej nezastavila ani výmena trénera, ani podiel na kolektívnom úspechu reprezentácie v Pohári federácie.

V utorkovom zápase úvodného kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA International BNP Paribas Istanbul Cup v tureckom Istanbule (dotácia 250 000 USD, antuka) si s jednotkou podujatia poradila kvalifikantka Maria Sakkariová z Grécka za 98 minút 6:2, 6:3.

Schmiedlovú na turnaji prvýkrát viedol Levinský

Favoritka začala sľubne brejkom a vedením 2:0, ale potom už ani raz nevyužila výhodu podania a na servise neodvrátila druhý setbal súperky. Do druhého dejstva vstúpila Schmiedlová rovnako ziskom gemu na príjme a viedla 3:2, no 127. hráčka svetového rebríčka jej potom nepustila už ani jednu hru a na servise zakončila zápas premeneným mečbalom na druhý pokus.

„V Istanbule sa cítim ako doma. Rada tu hrám. Schmiedlová je najvyššie rebríčkovo postavená tenistka, akú som kedy zdolala. Celkovo som so svojím výkonom spokojná. Počkám si na ďalšiu súperku,“ povedala pre oficiálny web podujatia 20-ročná úspešná kvalifikantka januárových Australian Open, kde si v 1. kole poradila s Číňankou Wang Ja-fan. Teraz ju v osemfinále preverí iná Ázijčanka, Chsieh Su-wej z Taiwanu.

Dvadsaťjedenročná Košičanka Karolína Schmiedlová, 34. v renkingu, čaká na zápasový úspech na individuálnej úrovni od 9. januára, keď v austrálskom Sydney triumfovala nad Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou. Medzitým v sobotu zdolala v bratislavskom NTC Kanaďanku Aleksandru Wozniakovú 6:4, 4:6, 6:4 v play-off o II. svetovú skupinu Fed Cupu 2017. V Istanbule sa premiérovo predstavila pod vedením svojho nového trénera, Čecha Jaroslava Levinského.

Kučová stúpne v rebríčku

Do druhého kola naopak postúpila ďalšia Slovenka Kristína Kučová, ktorá zvíťazila za 77 minút presvedčivo 6:3, 6:2 nad izraelskou tenistkou s ukrajinským pôvodom Juliou Gluškovou. Nadviazala na úspech 6:3, 6:0 z osemfinále súťaže junioriek na newyorských grandslamových US Open 2007, na ktorých napokon získala titul.

„Teší ma, že postupujem do 2. kola. Myslím si, že som bola dobre rozohraná po dvoch zápasoch v kvalifikácii. Hrala som agresívne a Glušková na to nevedela nájsť recept,“ uviedla „Kika“ Kučová pre agentúru SITA.

Dvadsaťpäťročná Bratislavčanka K. Kučová, 137. v renkingu, po prekonaní 26-ročnej 144. ženy hodnotenia Gluškovej bude v osemfinále vo štvrtok čeliť 29-ročnej ukrajinskej sedmičke podujatia Kateryne Bondarenkovej (66.), s ktorou má bilanciu 2:0 vrátane nedávneho triumfu 0:6, 6:3, 6:3 na zelenej antuke v americkom Charlestone. „V ďalšom kole to bude náročné, ale chcem zopakovať proti Bondarenkovej výkon z toho Charlestonu,“ podotkla K. Kučová.

Mladšia zo sestier Kučových už má istotu prémie 3400 USD brutto a 48 bodov do hodnotenia vrátane zvládnutia kvalifikácie. V okamihu premenenia mečbalu na posunula na 127. pozíciu v nezáväznom online počítačovom poradí. V minulosti najvyššie bola na 103. mieste už v lete 2009.

Dvojhra – 1. kolo:

Maria Sakkariová (Gréc.) – Karolína Schmiedlová (SR-1) 6:2, 6:3 za 98 minút

Kristína Kučová (SR) – Julia Glušková (Izr.) 6:3, 6:2 za 77 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Chsieh Su-wejKarolína SchmiedlováKristína Kučová