Karolíne Schmiedlovej sa nedarí, rozhodla sa zmeniť trénera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Schmiedlová prehrala trojsetovú semifinálovú bitku v Soule
Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová počas semifinálového zápasu na turnaji v Soule, v ktorom podľahla bieloruskej kvalifikantke Alexandre Sasnovičovej za 113 minút 6:3, 3:6, 3:6. Soul, 26. september 2015. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka číslo jeden podľa terajšieho postavenia vo svetovom rebríčku WTA vo dvojhre Karolína Schmiedlová po šiestich rokoch má nového trénera. Milana Martinca strieda Jaroslav Levinský.

Tridsaťpäťročný Čech v minulosti figuroval na 24. mieste v renkingu ATP vo štvorhre, vo dvojhre sa najvyššie dostal na 239. post. Medzičasom bol napríklad koučom krajana Lukáša Rosola. Informáciu o zmene v športovom zázemí 21-ročnej Košičanky priniesla internetová stránka Slovenského tenisového zväzu (STZ).

„Vzhľadom na pretrvávajúcu hernú krízu Karolíny Schmiedlovej sme sa – po dohode s hráčkou – rozhodli angažovať Jaroslava Levinského. Zatiaľ je to na 6-týždňovú skúšobnú dobu do Roland Garros. Levinský sa na tento čas stane trénerom NTC. Ak by obe strany vyhodnotili spoluprácu pozitívne, podpíšeme dlhodobejší kontrakt. Chcem poďakovať Milanovi Martincovi za skvelú prácu, ktorú za šesť rokov odviedol s Kajou Schmiedlovou. Doviedol ju k fantastickým výsledkom a jeho prácu si veľmi vážim. Zostane v NTC a bude sa venovať ďalším talentom,“ uviedol generálny sekretár STZ Igor Moška.

Momentálne 34. hráčka hodnotenia Karolína Schmiedlová má v aktuálnej sezóne zápasovú bilanciu 2:9, ťahá sériu šiestich prehier. Minulú stredu ako obhajkyňa titulu v poľských Katoviciach uhrala v 1. kole len dva gemy proti Francúzke Pauline Parmentierovej.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MoškaKarolína Schmiedlová