Austrálske tenistky prišli do Bratislavy bez Gajdošovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Stosurová
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 1. februára (WebNoviny.sk) – Tenisové reprezentantky Austrálie sa v NTC pripravujú na bratislavský víkendový súboj so Slovenkami v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie 2016 reprezentačných družstiev žien v pätici, teda o jednu hráčku nad plán. Potvrdene však chýba rodáčka zo spomenutého mesta Jarmila Wolfeová, pred vydajom Gajdošová, čo ako novinka vyvstalo už koncom minulého týždňa.

„Jarka má problémy s chrbtom, z Austrálie odletela do USA,“ povedala pre internetovú stránku Slovenského tenisového zväzu (STZ) kapitánka hostiek Alicia Moliková. Do piatkového žrebu programu má čas vybrať si definitívne kvarteto zo širšieho kádra v zložení Samantha Stosurová (27. v renkingu WTA vo dvojhre), Casey Dellacquová (127.), Arina Rodionovová (275.), Kimberly Birrellová (278.) a Storm Sandersová (357). Wolfeová sídli v texaskom Dallase.

„Sme spokojné. Po víkendovom prílete si hráčky oddýchli a podľa plánu všetky trénujú,“ skonštatovala Moliková, ktorej asistuje Nicole Prattová. K dispozícii okrem Wolfeovej nie je ani čerstvo už 33. hráčka hodnotenia Daria Gavrilovová: ruská rodáčka nedostala od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) povolenie debutovať za krajinu svojej voľby už v prvom tohtoročnom tzv. asociačnom termíne.

Šéf realizačného tímu Sloveniek Matej Lipták nahlásil štvoricu Karolína Schmiedlová (29.), Dominika Cibulková (66.), Daniela Hantuchová (101.) a Jana Čepelová (132.). Prezentačná tlačová beseda domácich bude v utorok o 12.15 h, Austrálčanky prídu na rad v stredu v rovnakom čase, žreb programu sa uskutoční v piatok o 11.00 h – bez výnimky v NTC ako dejisku zápasu (tvrdý povrch DecoColor Premier Court pod zatiahnutou strechou Aegon arény).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alicia MolikováDaniela HantuchováDaria GavrilovováDominika CibulkováJana ČepelováKarolína SchmiedlováMatej LiptákSamantha Stosurová