Video: Zabijaka z Nice chcel zastaviť odvážny motorkár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Teroristický útok v nice
Neznámy motocyklista preskočil z motorky na auto a silno sa chytil jeho dverí. Foto: youtube.com

Nice 15. júla (WebNoviny.sk) – Nemecký turista Richard Gutjahr vyhlásil, že vo štvrtok neskoro večer počul vonku na promenáde nahnevané výkriky a zbadal biele nákladné auto valiace sa po ceste, ktorá bola určená ako párty zóna a mala byť pre dopravu uzavretá. Turista si vzal kameru a zachytil kľúčový moment v desivej dráhe útoku.

Gutjahrov záznam, nafilmovaný z hotelového balkóna na prvom poschodí, zachytáva nákladné vozidlo, ktoré prenasledujú policajti. Neznámy motocyklista sa pohybuje popri nákladnom aute, zrazu preskočí z motorky na auto a silno sa chytí jeho dverí – a snaží sa zastaviť útočníka. Motocykel čiastočne zdemolujú kolesá nákladného auta a motocyklista, možno policajt, sa stále drží auta. Gutjahr vidí, ako dvaja ďalší peší policajti cielia a jednotlivo vystrelia na čelné sklo nákladného vozidla.

Obrazom: Teroristický útok v Nice

Gutjahr sa v rozhovore pre tlačovú agentúru AP podelil o svoje dojmy: „Rozmýšľal som, že ide buď o opitého šoféra alebo o teroristický útok, a vtedy ten neuveriteľne odvážny muž skočil na vozidlo.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať