Zaujímavosti zo superutorka: Trumpove ruky i Bernieho pivo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
USA
Foto: SITA/AP

Washington 2. marca (WebNoviny.sk) – Kampaň pred prezidentskými voľbami v USA nie je iba o počtoch získaných delegátov v primárkach, straníckych volebných výsledkoch v jednotlivých štátoch a politických analýzach. Prinášame výber zo zaujímavostí z volebného superutorka, v ktorom zaznelo aj niekoľko urážok a svoju úlohu zohralo aj pivo. Výber sme prevzali od agentúry DPA:

Trump a jeho malé ruky

Vedúci uchádzač o republikánsku prezidentskú nomináciu Donald Trump sa bránil pred tvrdením straníckeho protikandidáta Marca Rubia, že má „malé ruky“. Zdvihol ich pred svojimi stúpencami v Ohiu a opýtal sa: „Nie sú malé, že nie?“ A pokračoval: „Ľudia mi vždy hovorili: ‚Donald, máš tie najkrajšie ruky.'“ Ich prekáračky s rukami začal v nedeľu Rubio, keď sa opýtal voličov, či „vedia, čo sa hovorí o mužoch s malými rukami? Nedá sa im veriť,“ vyhlásil.

Jeden z dvoch uchádzačov o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany, Bernie Sanders, si pri odchode z volebného strediska vo svojom domovskom štáte Vermont zažartoval, že „vie, že vo Vermonte dostal najmenej jeden hlas… Popracoval som na svojej manželke“.

Výrobcovia piva Zero Gravity, ktorí sídlia vo Vermonte, usporiadali v Burlingtone uvádzaciu akciu na svoj najnovší výrobok Bernie Weisse. Pivo s obsahom alkoholu 3,2 percenta pomenovali po Berniem Sandersovi a opísali ho ako „mierne kyslasté a pokrokové Berliner Weisse“. Spoločnosť Zero Gravity ponúkala nové pivo Sandersovým stúpencom s tým, že spoločne sledovali, ako „prevalcuje“ svojich súperov, keď sa objavia výsledky hlasovania.

Marca Rubia prirovnali ku Crystal Pepsi

Hlavný stratég predvolebnej kampane republikánskeho guvernéra štátu Ohio Johna Kasicha prirovnal Marca Rubia ku kolovému nápoju Crystal Pepsi, ktorý mal premiéru v USA za veľkej propagácie začiatkom 90. rokov a potom rýchlo „vyšumel“. „Senátor Rubio mal viac hlasnej reklamy ako Crystal Pepsi, ale vybuchol ešte horšie,“ napísal John Weaver v poznámke ku kampani.

„Ale sme sa zmýlili,“ začal svoj úvodník v odborárskom denníku New Hampshire Union Leader jeho vydavateľ Joseph W McQuaid. Za chybu označil „zlé rozhodnutie“ podporiť pred republikánskymi primárkami v štáte New Hampshire minulý mesiac guvernéra štátu New Jersey Chrisa Christieho, ktorý v tamojšom hlasovaní skončil až na šiestom mieste. Krátko nato z predvolebnej kampane odstúpil a vyzval svojich voličov, aby podporili Donalda Trumpa.

„Christie namiesto toho, aby sa postavil grobianovi, sa pred ním sklonil, čím poprel samotné princípy svojej kampane, vďaka ktorým získal našu podporu,“ napísal McQuaid v utorňajšom vydaní novín. Dodal, že denník sa ešte stále pokúša „zotrieť si to vajce z našej tváre“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bernie SandersDonald Trump