Srbská vicepremiérka: Rogozin by sa mal starať o svoje Rusko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vladimir Putin
Demonštrujúci na belehradskom Námestí republiky mávali srbskými vlajkami a portrétmi ruského prezidenta Vladimira Putina. Foto: SITA/AP

Belehrad 13. januára (WebNoviny.sk) – Srbská vicepremiérka Zorana Mihajlovičová sa dnes vyjadrila kriticky na adresu ruského vicepremiéra Dmitrija Rogozina, ktorý naznačil, že Srbsko by malo byť opatrné vo svojom úsilí o členstvo v Európskej únii.

Rogozin počas svojej návštevy Srbska tento týždeň varoval, že ak Srbsko zosúladí svoju zahraničnú politiku s EÚ počas príprav na členstvo, „bude tu mať ďalší Kolín“. Hovoril o silvestrovských útokoch na ženy v metropole Severného Porýnia-Vestfálska, Kolíne nad Rýnom, pripisovaných zväčša cudzincom.

V zriedkavej roztržke medzi predstaviteľmi Ruska a Srbska dnes Mihajlovičová podľa agentúry AP povedala, že Rogozin „by sa mal starať o svoju vlastnú krajinu a my sa budeme starať o svoju“.

Srbsko, ktoré je tradičným spojencom Ruska, kandiduje na členstvo v EÚ, pričom sa borí so silným nesúhlasom vlastných nacionalistov podporovaných Kremľom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia