Spoznajte čaro párovania veľkonočných chutí a doprajte návšteve kulinársky zážitok

View at Easter holiday table with food.
Foto: Adobe Stock

Veľká noc je už tradične o príprave mnohých dobrôt. Na sviatočnom stole nikdy nemôžu chýbať sladké pokušenia, slané klasiky a, samozrejme, mäso v rôznych podobách. Ak chcete svoje sviatočné návštevy pohostiť skutočne kráľovsky, nachystajte si pre nich malé prekvapenie v podobe profesionálneho menu lístka. Ten spočíva v správnom kombinovaní jedla a pivných chutí. 

Sladké a ovocné maškrty

Sladké pokušenia sú neodmysliteľnou súčasťou Veľkej noci. A nehovoríme len  o čokoládových vajíčkach či výslužkách pre kupačov, ale najmä o bohatej ponuke koláčov a zákuskov. Veď koľkí z nás zhrešia práve počas sviatočného obdobia? Ak patríte medzi milovníkov dezertov, vôbec sa nemusíte báť naliať si k nim pohár piva. Čo by ste povedali na osviežujúci citrónový zákusok?! Ak ste odpovedali kladne, tak máme pre vás malú radu – jeho ovocnú chuť zvýrazníte v kombinácii s ovocným radlerom Zlatý Bažant Radler 0,0% Pšeničný Citrón.

Can_rad_00_paenia _front_small 1.jpg
Foto: Heineken

Kto neobľubuje ovocné dezerty, ale dáva prednosť napríklad tiramisu, mal by vedieť, že chuťovo s ním vytvorí najlepšiu dvojičku Zlatý Bažant 0,0% Pšeničné. Aj tento tip rozhodne ocenia najmä veľkonoční šoféri, keďže neobsahuje ani kvapku alkoholu.

Psenicne_00_front_view1_small.jpg
Foto: Heineken

Slovenská klasika

Presne tak, hovoríme o zemiakovom šaláte s vyprážaným rezňom. Kto by si občas nevychutnal aj takýto tradičný pokrm? Rovnako obľúbenú kombináciu však vytvoríte aj v prípade šalátu s údenou šunkou, ktorá patrí medzi najtypickejšie veľkonočné jedlá. Jej chuť dolaďte intenzívnejším 12-stupňovým pivom a o kulinársky zážitok nebude núdza. Čo by ste povedali na ležiaky Zlatý Bažant 12-tku alebo Krušovice 12-tku? Presvedčte sa sami, že skutočne spolu ladia.

Zlaty bazant 12 bottle.jpg
Foto: Heineken
Kru_dvojicky_1920x10801.jpg
Foto: Heineken

Tip pre vegetariánov: Zeleninové šaláty

Počas sviatkov rozhodne nezabúdame ani na vegetariánov. Aj oni si chcú predsa pochutiť na svojom obľúbenom menu a možno ste nevedeli, ale pivo sa skvelo hodí aj k zeleninovým jedlám. Napríklad zeleninové šaláty so zálievkou sú ľahké a svieže jedlá, a preto sa aj kombinujú s ľahkými sladovými pivami. Pasujú k nim napríklad produkty Zlatý Bažant 0,0% či ovocné radlery. Tie obzvlášť dobre zapadnú, ak do šalátov pridáte ovocie. Vyskúšajte počas Veľkej noci napríklad Walfdorský šalát a k nemu jarnú novinku Zlatý Bažant Radler 0,0% Svieži Jablko. Navyše, tento výber pív poteší každého, kto uprednostňuje pivo bez alkoholu.

Portfolio zb 00.jpg
Foto: Heineken

Možno ste aj vy prekvapení k čomu všetkému sa hodí pivo. Teraz vám už stačí nájsť len obľúbenú dvojičku a o gastronomické zážitky nebude núdza.

Informačný servis

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Firmy a inštitúcie HeinekenHeineken Slovensko