Stredoškoláci môžu získať grant na štúdium v zahraničí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 27. februára (WebNoviny.sk) – Študenti stredných škôl môžu získať grant na štúdium v zahraničí. Na podanie projektov v rámci štvrtého ročníka grantového programu Nadácie Tatra banky Stredoškoláci do sveta však majú už iba necelé dva týždne.

Ambíciou programu je podporiť najlepších slovenských študentov stredných škôl, aby na zahraničných školách a iných vzdelávacích inštitúciách získavali skúsenosti, ktoré uplatnia na Slovensku. Informovala o tom manažérka Nadácie Tatra banky Zuzana Böhmerová.

O grant môžu žiadať študenti druhého, tretieho, štvrtého alebo piateho ročníka na niektorom slovenskom gymnáziu alebo strednej škole s maturitou, ktorí zároveň dosiahli študijný priemer do 1,4 za posledný ukončený ročník štúdia. Nadácia Tatra banky podporí krátkodobé zahraničné vzdelávacie podujatia ako letné školy, stáže a výskumné pobyty, súťaže či turnaje mladých vedcov či jazykové kurzy. Rovnako podporí aj štúdium na škole obdobného typu na polrok alebo celý školský rok.

Maximálna výška podpory na jeden projekt je 1500 eur. Peniaze môže študent použiť predovšetkým na registračné poplatky, školné, cestovné výdavky, ubytovanie, poistenie či iné náklady spojené s projektom. Plánovaná výška grantu je 20 000 eur.

Študenti pritom môžu podávať projekty do 10. marca cez online formulár na internetovej stránke Nadácie Tatra banky. „V minulom roku sme podporili 23 stredoškolákov, ktorí vycestovali na krátkodobé vzdelávacie podujatia nielen do európskych krajín, ale aj do USA či Ázie. Teší nás, že už pri študentoch stredných škôl vidíme chuť napredovať a budovať si portfólio svojich vedomostí v zahraničí ešte pred nástupom na vysokú školu,“ uviedla Böhmerová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia