Súd poslal Taliana za vydieranie a falšovanie do väzby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Specializovany trestny sud
Foto: SITA/Ján Viazanička

BANSKÁ BYSTRICA 11. februára (WebNoviny.sk) – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes zobral do väzby talianskeho občana P. R. Taliana stíhajú na Slovensku za obzvlášť závažný zločin vydierania a trestný čin falšovania peňazí v hodnote niekoľkých miliónov eur.

Obvinený mal nútiť jedného svojho krajana, aby zariadil kvalitnú tlač eurobankoviek na území Českej a Slovenskej republiky. Pre tlačovú agentúru SITA to uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová

Skutok sa stal v roku 2014 a Taliana obvinili vlani v júni. V októbri 2015 na neho slovenské orgány vydali európsky zatýkací rozkaz. Na jeho základe Taliana zadržali v jeho vlasti a na Slovensko ho vydali 10. februára tohto roku.

Súd vyhovel prokurátorovi, ktorý navrhoval väzbu z dôvodov, že cudzinec by mohol ujsť, vyhýbať sa trestnému stíhaniu a pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Špecializovaný trestný súd SR