Prvé dieťa v novom roku sa narodilo 24 minút po polnoci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Babatko dieta
Rodičia z východného Slovenska nechali umrieť vlastné dieťa. Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 1. januára (WebNoviny.sk) – Prvé dieťa roka 2016 v Poprade je Patrícia, ktorá prišla na svet 24 minút po polnoci v nemocnici v Poprade. Narodila sa prvorodičke, obaja rodičia sú z Popradu. „Nebol to prirodzený pôrod, dieťatko prišlo na svet cisárskym rezom. Obe sú v poriadku,“ informovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda. Dieťatko váži 3 320 gramov a meria 40 centimetrov. Podľa hovorkyne ide pravdepodobne aj o prvé tohtoročné dieťa narodené na Slovensku.

Prvé dieťa v Bratislave sa narodilo 58 minút po polnoci a volá sa Mariana. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská, 25-ročnú matku dieťaťa priviezla do Nemocnice sv. Cyrila a Metoda záchranka. Dievčatko váži 2 670 gramov a meria 47 centimetrov. „Pôrod bol spontánny, rýchly a bezproblémový. Matka aj dieťa sú v poriadku,“ uviedla Maťašovská.

Prvým novoročným bábätkom Banskobystrického kraja je Veronika, ktoré sa narodilo vo zvolenskej nemocnici. Veronika prišla na svet o 2:20, váži 3 820 gramov a meria 56 centimetrov.

Prvý tohtoročný Košičan sa narodil dnes o 3:20 v Nemocnici Košice – Šaca. Chlapček je zdravý, meria 50 cm a váži 2 760 g. Primár gynekologicko-pôrodníckej kliniky nemocnice v Šaci Erik Dosedla uviedol, že pôrod bol spontánny, bez komplikácií.

Prvým dieťaťom Liptova sa stal Andrejko z Liptovského Jána. Narodil sa dnes po ôsmej hodine ráno v Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš. Mal 3 560 gramov a 51 centimetrov.

Prvého dieťaťa v tomto roku sa v Prešove dočkali až dnes presne o 10:00. Malá Michaela, ktorá sa narodila 39-ročnej prvorodičke Zuzane, je nielen prvým narodeným dieťaťom vo FNsP J. A. Reimana v Prešove, ale zároveň aj prvou Prešovčankou, ktorá prišla na svet 1. januára 2016. „Dievčatko prišlo na svet cisárskym rezom a je v poriadku. Jeho miery sú 3 750 gramov a 51 centimetrov,“ informovala hovorkyňa FNsP Prešov Renáta Cenková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Petra Stano Maťašovská