O prestížny Super Bowl sa pobijú Denver a Carolina

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
NFL
Cody Latimer z Denveru v súboji s Loganom Ryanom z tímu New England Patriots počas konferenčného finále NFL, v ktorom Patriots na pôde súpera prehrali tesne 18:20. Denver, 24. január 2016. Foto: SITA/AP

DENVER 25. januára (WebNoviny.sk) – V jubilejnom 50. Super Bowle v prestížnej súťaži amerického futbalu NFL si to rozdajú hráči Caroliny Panthers a Denveru Broncos. Carolina zdolala v konferenčnom finále NFC Arizonu presvedčivo 49:15 a hráči Denveru si v napínavom stretnutí o titul v AFC poradili so súpermi z New England Patriots 20:18.

Obrazom: Vlani sa zo zisku Super Bowlu tešili Patriots

Patriots na čele s legendou NFL Tomom Bradym boli obhajcami trofeje. Brady si zahral v desiatom konferenčnom finále, čo je viac, než má na konte 27 klubov profiligy. Napokon sa však tešil jeho veľký súper, quarterback Broncos Peyton Manning.

Pokiaľ je táto sezóna posledná v bohatej kariére 39-ročného Manninga, čo avizoval, je symbolické, že pre jej úspešné vyvrcholenie potreboval prekonať o rok mladšieho rivala Bradyho. Obaja sa stali nesmrteľnými postavami NFL už počas kariéry.

Rozhodujúci duel sezóny Super Bowl odohrajú 7. februára na Levi´s Stadium v kalifornskej Santa Clare – domove klubu San Francisco 49ers.

Konferenčné finále NFL – výsledky:

AFC: Denver – New England 20:18

NFC: Carolina – Arizona 49:15

Pro Bowl /Zápas hviezd/

– hrá sa 31. januára na Aloha Stadium na Havaji

Super Bowl „50“

– hrá sa 7. februára na Levi´s Stadium v kalifornskej Santa Clare

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať