Na bezpečnosť v Riu dohliadajú vojaci i obrnené vozidlá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na bezpečnosť v Riu dohliadajú vojaci i obrnené vozidlá
O bezpečnosť v centre olympijských hier sa bude starať 85 000 vojakov a policajtov. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 10. júla (WebNoviny.sk) – V uliciach Ria de Janeiro sa v sobotu pohybovalo množstvo maskovaných vojakov v obrnených vozidlách, ktorí sa pripravovali na nadchádzajúce olympijské hry. Vyskúšali si pohotovostné nasadenie, ktoré by sa mohlo udiať v prípade skutočných problémov počas trvania hier.

Vojaci hliadkovali od známej pláže Copacabana cez hlavnú vlakovú stanicu až po modernizované letisko. Pred štartom olympijských hier čelí Brazília viacerým problémom – vírusu zika, znečisteniu vody, finančným ťažkostiam, či pomalému predaju lístkov, a veľa otázok bolo aj ohľadne bezpečnosti počas hier.

Vyzerá to tak, že aspoň tento problémový aspekt predstavitelia v Riu už odstránili. „Počas olympiády nebudeme mať problémy. Dovolím si tvrdiť, že Rio bude počas hier najbezpečnejším miestom na svete,“ uviedol starosta Ria de Janeiro Eduardo Paes.

O bezpečnosť v centre hier sa bude starať 85 000 vojakov a policajtov, čo je približne dvakrát toľko ako ich bolo na OH pred štyrmi rokmi v Londýne. Sobotňajší pohyb vojakov po meste bol reakciou aj na rastúce násilie v Riu. Predstavitelia mesta sa obávajú aj terorizmu, no tvrdia, že komunikujú so zahraničnými politikmi, aby zabránili akýmkoľvek hrozbám.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať