Tréner Slovana kritizoval rozhodcov, horúco bolo i po zápase

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miloš Říha
Miloš Říha upozornil, že počas výjazdov za súpermi sa hostitelia často nesprávajú k slovenského účastníkovi nadnárodnej KHL úplne najslušnejšie. Foto: SITA/Ján Slovák

MOSKVA 22. februára (WebNoviny.sk) – Hokejisti Slovana Bratislava začali play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) prehrou – v nedeľňajšom zápase podľahli favorizovanému CSKA Moskva 0:2 a stále tak čakajú na prvý triumf v súbojoch o Gagarinov pohár. Po štyroch prehrách vo vyraďovacej časti v sezóne 2012/2013 s Dinamom Moskva pridali „belasí“ v nedeľu piaty neúspech.

Trénerovi Říhovi chýbalo v útoku viac agresivity a striel

V prvej tretine Slovan držal krok s domácimi, rozhodujúca bola druhá časť a v nej dva góly CSKA, Barryho Brusta prekonali Kirill Petrov a v presilovke Geoff Platt. Hlavný kouč bratislavského mužstva mal po súboji ťažké srdce na ruských arbitrov.

„Nepáčila sa mi najmä posledná minúta stretnutia. Keď na ľad skočí hráč zo striedačky a zapojí sa do bitky, tak by mal dostať trest do konca zápasu. Po príchode do kabíny som si hneď pozrel videozáznam a na ňom je všetko jasné. Inak o rozhodcoch veľmi hovoriť nebudem, pretože taký trend pískania sme očakávali a pripravili sa naň. Prvému stretnutiu v play-off nechýbali emócie. Ak by sme dali aspoň jeden gól, mohli sme domácim pripraviť ešte náročné chvíle a trochu ich znervózniť. Ak neskórujeme, nemôžeme myslieť na víťazstvo,“ poznamenal Miloš Říha a doplnil, že zo strany jeho zverencov mu v ofenzíve chýbalo viac agresivity a striel.

Video: Slovan prehral v Moskve 0:2

Dobrý zápas odohral Andrej Šťastný

Druhý gól inkasoval Slovan pri vylúčení obrancu Tomáša Kundrátka. „Zbytočne dnes hrali veľa oslabení, stálo nás to veľa síl. Výbornú sme mali prvú tretinu, no potom sme začali robiť fauly a domáci sa dostali na koňa. Po našej chybe strelili prvý gól, potom pridali aj druhý. Žiaľ, v tretej tretine sme nedokázali aspoň skorigovať a zdramatizovať záver,“ zhodnotil český bek.

Podľa kapitána Slovana Tomáša Surového sa v nedeľu v Moskve hral dobrý zápas. „Spravili sme v ňom zopár chýb, čo domáci hneď využili a v priebehu pár minút išli do dvojgólového vedenia. Musíme sa z toho poučiť. Prehrávame 0:1 na zápasy, musíme sa pripraviť na druhý duel tejto série,“ povedal skúsený útočník.

Dobrý zápas odohral útočník Andrej Šťastný, ktorý v tíme hostí bojoval o každý puk, pri mantineloch či pred bránkou. V záverečných sekundách sa zapojil do šarvátky. „V prvej tretine sme hrali dobre. Tak, ako sme chceli a povedali si pred zápasom v kabíne. Škoda chybičky v druhej časti, po ktorej domáci strelili vedúci gól. Ak budeme hrať v ďalších dueloch tak ako v prvej tretine a zvýšime ešte agresivitu, tak máme na to, aby sme CSKA zdolali,“ povedal rodák z Považskej Bystrice.

Video: Šarvátka pár sekúnd pred koncom zápasu

Alexander Radulov sa skoro pobil so šéfom rozhodcov súťaže

K zaujímavej situácii prišlo po zápase v útrobách štadióna. Šéf rozhodcov celej súťaže Vladimir Pľuščev na chodbe pred šatňou CSKA dôrazne napomínal lídra tímu Alexandra Radulova, že počas bitky nemôže zo striedačky svojvoľne skočiť na ľad a zapojiť sa do nej. Domáca hviezda tak urobila v záverečných sekundách nedeľňajšieho stretnutia, keď Žiga Jeglič uštedril niekoľko úderov domácemu Vladimirovi Žarkovovi.

Ako informuje portál Championat.com, Pľuščev s A. Radulovom po sebe kričali, použili aj vulgarizmy a takmer sa pobili. Pri odchode funkcionár povedal útočníkovi, že „skončil“, na čo hokejista odvetil: „Sám si skončil!“ Pľuščev sa zarazil a spýtal Radulova: „Komu tykáš, ty klaun?“ Na to hráč CSKA odvrkol: „Ty si klaun.“ A cesty oboch sa rozišli.

Vedenie KHL zatiaľ neinformovalo, či dodatočne nepotrestá Alexandra Radulova za to, že zo striedačky skončil na ľad počas bitky. Druhý duel série je na programe v utorok 23. februára o 15.00 h SEČ opäť v Moskve rovnako v Ľadovom paláci športu Vsevoloda Bobrova.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander RadulovAndrej ŠťastnýMiloš ŘíhaŽiga Jeglič
Firmy a inštitúcie CSKA MoskvaHC Slovan Bratislava