Janet Jackson musí podstúpiť operáciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Janet Jackson
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 25. decembra (WebNoviny.sk) – Americká speváčka Janet Jackson podstúpi operáciu, pre ktorú musí odložiť jej svetové turné k najnovšej nahrávke Unbreakable (2015).

Štyridsaťdeväťročná interpretka o tom svojich fanúšikov a fanúšičky informovala vo štvrtok prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. „Chcem, aby ste vedeli, že som sa dnes dozvedela, že čoskoro budem musieť podstúpiť operáciu. Láme mi srdce oznámiť Vám, že musím preložiť Unbreakable Tour. Prosím, modlite sa za mňa, moju rodinu a našu celú spoločnosť počas tohto náročného obdobia,“ napísala.

Ako tiež uviedla, koncertnú šnúru odložili na jar a všetky vstupenky na pôvodné termíny zostávajú v platnosti. Presné dátumy koncertov turné, v rámci ktorého sa mala pôvodne 20. apríla predstaviť aj v pražskej O2 Aréne, zatiaľ nezverejnila. Interpretka nespresnila, o aký zákrok pôjde. V októbri však musela pre problémy s hlasivkami preložiť predošlé koncerty v Salt Lake City, Denveri, Kansas City či St. Louis.

Janet Damita Jo Jackson debutovala v roku 1982 eponymnou štúdiovkou, po ktorej nasledovali albumy Dream Street (1984), Control (1986), Janet Jackson’s Rhythm Nation 1814 (1989), Janet. (1993), The Velvet Rope (1997), All For You (2001), Damita Jo (2004), 20 Y.O. (2006), Discipline (2008) a spomínaný Unbreakable (2015). Na konte má okrem toho aj kompilácie Design Of A Decade: 1986-1996 (1995), Number Ones / The Best (2009) a Icon: Number Ones (2010). Medzi jej najväčšie hity patria single Nasty, Rhythm Nation, That’s The Way Love Goes, Together Again, All For You alebo Scream, ktorý nahrala so zosnulým bratom Michaelom Jacksonom. Na celom svete predala viac ako 160 miliónov kópií nahrávok a patrí tak k najúspešnejším speváčkam v histórii. Počas kariéry dosiaľ získala napríklad 12 American Music Awards, päť Grammy a nominovali ju na Oscara i Zlatý glóbus. Koncom júna jej v rámci odovzdávania BET Awards udelili Ultimate Icon: Music Dance Visual Award. Nedávno ju po prvý raz nominovali do Rock’n’rollovej siene slávy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Janet Jackson