Nový klub v NHL chce priviesť Stanleyho pohár do púšte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Stanley Cup
Stanley Cup Foto: SITA/AP

LAS VEGAS 14. júla (WebNoviny.sk) – Vybudovať na jedinečnom trhu mužstvo, aké bude hokejom baviť fanúšikov a čo najskôr prinesie do púštneho mesta hazardu posvätnú trofej – s takouto víziou sa George McPhee zahryzol do práce generálneho manažéra v novom klube NHL Las Vegas.

„Naša misia je jasná: chystáme sa vybudovať klub, na ktorý budú ľudia v Nevade a Las Vegas hrdí. Spravíme to rýchlo a našu pozornosť upriamime na Stanleyho pohár,“ vyhlásil 58-ročný Kanaďan po uvedení do funkcie. Času na odvážne výzvy nie je nazvyš, nové mužstvo vstúpi do severoamerickej NHL už v sezóne 2017/2018.

Foley vyjde expanzný poplatok NHL na pol miliardy dolárov

Majiteľ nového klubu Bill Foley si manažéra vyberal spomedzi siedmich adeptov. „Mali sme aj ďalších skvelých kandidátov, ale v Georgeovom prípade som cítil niečo výnimočné. Všetci túžime po víťazstvách a on nás k nim privedie,“ povedal Foley, ktorého expanzný poplatok NHL vyjde na pol miliardy dolárov.

McPheeova manažérska minulosť je spojená najmä s Washingtonom, kde pracoval v rokoch 1997 až 2014. A hoci Capitals za ten čas nezískali Stanley Cup, jeho rukopis bol badateľný. Výborne zvládol prestavbu tímu okolo hviezdneho krídelníka Alexandra Ovečkina, ktorá viedla k šiestim účastiam v play-off po sebe.

„Snáď budem teraz ešte úspešnejší. V tomto biznise je veľa generálnych manažérov, čo odviedli dobrú prácu na jednom mieste a po až príchode inam získavali poháre. Chcel by som byť jedným z nich,“ netají McPhee, ktorý v ročníku 2015/2016 pomáhal v New Yorku Islanders Garthovi Snowovi.

O permanentky prejavilo záujem vyše 15-tisíc fanúšikov

Las Vegas vníma ako jedinečnú príležitosť. „Klub s čistým štítom, kde si každého vyberiete podľa seba. Toto by chcel v určitom bode kariéry zažiť každý manažér,“ tvrdí McPhee. Viac než 15 000 fanúšikom, ktorí už prejavili záujem o permanentky na premiérovú sezónu, chce ponúknuť atraktívny produkt.

„Budeme forsírovať hokej, na aký budú ľudia radi chodiť. Defenzívne ladená hra mi nikdy nevoňala. Páčia sa mi tímy, čo neprestajne útočia a utvárajú tlak na puk po celom ľade. Zamiloval som si hru Pittsburghu v minulom ročníku, ktorá ho priviedla k Stanley Cupu.“

Kým vízia ofenzívneho hokeja je takmer jasná, názov a logo organizácie zatiaľ nie. Majiteľ mal predstavu o Las Vegas Black Knights. „Operujeme s viacerými názvami, ale mnohé z tých, čo sa mi skutočne páčia, sú ochrannými známkami, čo je komplikácia. Som vďačný za všetky návrhy, a to najmä tie, ktorých sa netýka táto problematika. Klub by mal niesť také meno, že keď ho ľudia začujú, povedia si: ‚Títo chlapci sú tvrdí, títo chlapci zvíťazia a sú oddaní‘. Takáto filozofia sa musí snúbiť s názvom,“ konštatuje Bill Foley.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia