Video: Asistencia Tatara Detroitu nepomohla, Chicago vyhralo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hossa
Foto: SITA/AP

NEW YORK 16. apríla (WebNoviny.sk) – Hokejisti Detroitu napriek asistencii Tomáša Tatara neuspeli ani v druhom súboji 1. kola play-off zámorskej súťaže NHL, keď v piatok na ľade Tampy Bay prehrali 2:5. Hlavným strojcom triumfu Lightning bol Tyler Johnson, ktorý sa na piatich góloch svojho tímu podieľal štyrmi kanadskými bodmi za dva zásahy a rovnaký počet gólových prihrávok. Red Wings držali krok s domácimi až do III. tretiny, keď v 45. min po spolupráci s Tomášom Tatarom vyrovnal v presilovke skúsený Brad Richards. O dve minúty neskôr však skóroval spomenutý Johnson, ten v 55. min pridal ďalší gól a definitívnu podobu výsledku stanovil neskôr Alex Killorn. Tomáš Jurčo sa ani v piatok nezmestil do zostavy Detroitu. Tretí duel série, v ktorej „blesky“ vedú 2:0 na zápasy, je na programe v nedeľu na klzisku „červených krídel“.

V dueloch vyraďovacej časti proti Detroitu zatiaľ úraduje útok Nikita Kučerov – Brian Boyle – Alex Killorn, v dvoch stretnutiach nazbierali dovedna pätnásť kanadských bodov. „Sú veľmi nebezpeční, najmä keď majú početnú výhodu,“ poznamenal kapitán Red Wings Henrik Zetterberg. Zaujímavosťou je, že prvý zásah Detroitu dosiahol mladík Dylan Larkin a stal sa prvým tínedžerom klubu od roku 1991, ktorý skóroval v play-off. Pred 25 rokmi sa to podarilo Keithovi Priemauovi. „Podali sme kolektívny výkon a nekompromisne sme kráčali za spoločným cieľom,“ povedal po domácom úspechu Tyler Johnson.

Až 41 zdarných zákrokov v piatok predviedol Roberto Luongo a jeho Florida si doma poradila s NY Islanders 3:1, stav série je vyrovnaný 1:1. V bránke hostí chýbal Jaroslav Halák, šancu chytať dostal Thomas Greiss. V prvej polovici stretnutia si Panthers vypracovali dvojgólový náskok, ktorý síce v 57. min skresal John Tavares, no Dmitrij Kulikov v poslednej minúte zásahom do prázdnej bránky spečatil triumf „panterov“. „Je to vyraďovacia časť a v každom súboji musíme podať maximum. Isto na nás čaká ešte dlhá séria,“ podotkol Luongo. Bez streleného gólu opäť zostal veterán domáceho mužstva Jaromír Jágr a zámorskí štatistici evidujú už 33. duel skúseného českého útočníka za sebou bez zásahu v play-off.

Vyrovnaný stav 1:1 je po piatku tiež v sérii medzi St. Louis a Chicagom. Aj tentoraz to bol veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom ešte päť minút pred koncom III. tretiny bolo 1:1. Potom však Andrew Shaw prekonal gólmana Briana Elliotta a Artemij Panarin pridal gól do prázdnej bránky, dve sekundy pred záverečnou sirénou už len skorigoval Kevin Shattenkirk. Za hostí nastúpili Marián Hossa i Richard Pánik, v tíme obhajcov Stanleyho pohára však nebodovali. Chicago od druhej prehry možno zachránila úspešná žiadosť trénera Joela Quennevilla o preskúmanie situácie videorozhocom, keď v 53. min skóroval Jori Lehterä. Po dlhej pauze arbitri zhodnotil, že zásahu fínskeho útočníka predchádzalo postavenie mimo hry. „Odohrali sme veľmi dobrý zápas, tímový výkon bol lepší ako v prvom súboji. Neprinieslo to však želaný efekt,“ priznal kapitán domáceho mužstva David Backes.

V piatok sa začala aj séria medzi Anaheimom a Nashvillom. Domáci Ducks v úvodnom stretnutí nepotvrdili dobrú formu a Predators podľahli 2:3. Rozhodnutie zariadil v 51. min Filip Forsberg.

Štvrťfinále play-off NHL – piatok (hrá sa na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Tampa Bay – Detroit 5:2 (1:0, 1:1, 3:1) – stav série: 2:0

Góly: 16. Kučerov (Hedman, T. Johnson), 27. B. Boyle (Drouin, B. Coburn), 47. T. Johnson (Killorn), 55. T. Johnson (Kučerov, Garrison), 58. Killorn (Carle, T. Johnson) – 24. Larkin (Ericsson, N. Kronwall), 45. B. Richards (M. Green, TATAR)

Tomáš Tatar (Detroit) 15:45 min, 0+1, 2 trestné minúty, 1 strela, -1 bod, 1 zblokovaná strela

Florida – New York Islanders 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) – stav série: 1:1

Góly: 5. Reilly Smith (Bjugstad, Huberdeau), 27. Bjugstad (Reilly Smith, Kulikov), 60. Kulikov (Barkov) – 57. Tavares (Leddy, Okposo)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

St. Louis – Chicago 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) – stav série: 1:1

Góly: 36. Tarasenko (J. Schwartz, Lehterä), 60. Shattenkirk (Backes) – 40. Keith (P. Kane, Toews), 56. A. Shaw (Seabrook, P. Kane), 59. Panarin (Keith)

Marián Hossa 15:22 min, 0+0, 4 strely, -1 bod, Richard Pánik (obaja Chicago) 7:20 min, 2 trestné minúty

Anaheim – Nashville 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) – stav série: 0:1

Góly: 18. Getzlaf (Fowler, Perry), 21. Kesler (Cogliano, H. Lindholm) – 1. Neal (Johansen), 28. Colin Wilson (R. Ellis, Josi), 51. F. Forsberg

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Henrik ZetterbergJaromír JágrJaroslav HalákJohn TavaresMarián HossaRichard PánikRoberto LuongoTomáš JurčoTomáš Tatar