Víťaz zo zimnej olympiády 1992 túži po návrate do NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Alexej Kovaľov
Foto: SITA/AP

MONTREAL 3. februára (WebNoviny.sk) – Hoci v júli 2014 na druhý pokus oficiálne ukončil aktívnu činnosť, ruský hokejový vyslúžilec Alexej Kovaľov už znova zatúžil po návrate na ľadové plochy. A stále si trúfa na NHL, kde zanechal počas kariéry výraznú stopu. V 1316 zápasoch základnej časti pozbieral 1029 bodov (430+599) a zdvihol nad hlavu aj Stanleyho pohár v drese New Yorku Rangers. Nabúrať smelý plán mu však môže jeho vek, keďže 24. februára oslávi už svoje 43. narodeniny, ale on to tak nevidí.

„Ihneď by som sa vrátil. Keď to zvláda Jaromír Jágr, môžem aj ja. Som vo výbornej kondícii, päťkrát týždenne sa venujem bojovým umeniam. Potreboval by som iba pár dní potrénovať, aby som bol pripravený naskočiť do zápasu,“ citoval Le Journal de Montréal skúseného krídelníka, ktorý naposledy pôsobil v druholigovom švajčiarskom Vispe v sezóne 2013/2014. V ročníku predtým hral ešte v NHL, za Floridu nastúpil na štrnásť duelov.

Kovaľov pôsobil v profilige v piatich rôznych kluboch, okrem Rangers a Panthers aj v Pittsburghu, Montreale a Ottawe. Trikrát si zahral v Zápase hviezd NHL. Je držiteľom zlatej olympijskej medaily z francúzskeho Albertville 1992 a získal aj dva bronzy: na ZOH 2002 v Salt Lake City a na MS 2005 v Rakúsku, kde ho vyhlásili za najlepšieho útočníka šampionátu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexej KovaľovJaromír Jágr