Weiss ml. sa ospravedlnil, spáchanie trestného činu odmieta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vladimír Weiss
Vladimír Weiss v drese slovenskej futbalovej reprezentácie.. Foto: archívne, SITA/Milo Fabian.

BRATISLAVA 1. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. sa po takmer mesiaci rozhodol ospravedlniť za udalosti z 2. októbra.

Dvadsaťšesťročný krídelník vtedy sedel vo vozidle, ktoré zastavila policajná hliadka v skorých ranných hodinách v Bratislave. Weiss sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s odberom krvi.

V aute sa údajne nachádzalo desať ľudí. Weissa vtedy predviedli na policajnú stanicu. Medzičasom dozorujúci prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I zamietol sťažnosť obvineného Vladimíra Weissa podanú proti uzneseniu povereného príslušníka o vznesení obvinenia zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Rád by som touto cestou vydal verejné vyhlásenie k incidentu, ktorý sa odohral 2.10.2016 ako aj k udalostiam, ktoré nasledovali. V prvom rade sa chcem ešte raz verejne ospravedlniť všetkým, hlavne mojej rodine, blízkym a reprezentačnému tímu, ktorých moje nevhodné správanie priamo zasiahlo. Zároveň sa chcem ospravedlniť aj všetkým ľuďom z môjho okolia, ktorí mi pomáhajú, mojim fanúšikom a verejnosti. Moje správanie bolo nevhodné statusu reprezentanta SR a nesiem za to morálnu zodpovednosť. Chcem však zdôrazniť, že som nespáchal žiaden trestný čin. Existujú dôkazy, ktoré sú a budú poskytnuté vyšetrovateľom, aby napomohli procesu a potvrdili moju nevinu. Odmietam niesť trestno-právnu zodpovednosť za niečo, čo som nespravil. Touto cestou prosím aj médiá, aby toto vyhlásenie zobrali na vedomie ako úprimné a úplné. Verím, že ak na Slovensku existuje spravodlivosť, nech rozhodnú tí, ktorí sú kompetentní. Urobím všetko preto, aby som trénerovi Kozákovi splatil dôveru a aby tento incident bol pre mňa dostatočným poučením. Chcem mojej rodine a fanúšikom prinášať hlavne radosť a pozitívne emócie,“ napísal Vladimír Weiss mladší na sociálnej sieti Facebook.

Vladimír Weiss je hráčom katarského klubu Al-Gharafa. Pôvodne figuroval v nominácii trénera SR Jána Kozáka na októbrové zápasy proti Slovinsku (0:1 v Ľubľane) a Škótsku (3:0 v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Ján Kozák sa napokon rozhodol nevyužiť Weissove služby v týchto stretnutiach, no teraz nechýba v nominácii tímu SR na zápas proti Litve (11. novembra v Trnave) v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 a prípravný duel proti Rakúsku (15. novembra vo Viedni). Weiss reprezentoval Slovensko na MS 2010 aj ME 2016.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KozákVladimír WeissVladimír Weiss ml.