Weiss nešoféroval, polícia ho šikanuje, tvrdí právnik

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimír Weiss ml.
Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss ml. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 3. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss mladší, ktorý má problémy s políciou pre podozrenie na alkohol za volantom, je v tomto prípade obeťou, tvrdí jeho obhajca Juraj Kuráň. O prípade v nedeľu večer informoval portál cas.sk s odvolaním sa na informácie televízie JOJ.

Dvadsaťšesťročného účastníka ME 2016 a MS 2010 zastavila podľa JOJ policajná hliadka v nedeľu v skorých ranných hodinách v Bratislave, referuje web cas.sk a dodáva, že Weiss sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s odberom krvi. V aute sa podľa cas.sk nachádzalo ďalších desať ľudí.

Portál netky.sk získal vyjadrenie Weissovho obhajcu Juraja Kuráňa, ktorý bol prítomný počas výsluchu svojho klienta: „S maximálnym dôrazom protestujem a ohradzujem sa k informáciám, ktoré dnes večer odzneli predovšetkým v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ, a ktoré následne prebrali ďalšie slovenské médiá. Informácia s uvedením celého mena a priezviska môjho klienta, ako aj obrazového záznamu, je absolútne nepravdivá a dezinformujúca a porušuje práva môjho klienta na ochranu osobnosti, jeho cti a jeho mena.“

Podľa Kuráňa Weiss nešoféroval vozidlo: „Osobu, ktorá vozidlo šoférovala, polícia vôbec nevyzvala, aby sa podrobila dychovej skúške alebo odberu krvi, čo však vôbec neváhala šikanózne a nátlakovo urobiť vo vzťahu k Vladimírovi Weissovi ako jedinému z celej skupiny osôb, a to napriek identickým výpovediam viacerých svedkov potvrdzujúcich skutočnosť, že Vladimír Weiss vozidlo neriadil,“ povedal Juraj Kuráň pre netky.sk a dodal: „Vzhľadom na skutočnosť, že ide o pokračujúce nezákonné, arbitrárne a šikanózne konanie a postup vyšetrovateľov a službukonajúcich policajtov, využijem všetky právne nástroje na ochranu zákonných a ústavných práv môjho klienta, ktoré sú aj naďalej v tejto chvíli porušované pokračujúcim nezákonným zadržaním pána Vladimíra Weissa mladšieho.“

Vladimír Weiss ml.

je hráčom katarského klubu Al-Gharafa, figuruje v nominácii trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka na blížiace sa zápasy proti Slovinsku (v sobotu 8. 10. o 20.45 h v Ľubľane) a Škótsku (v utorok 11. 10. o 20.45 h v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Zraz nominovaných hráčov je v pondelok do 15.00 h v hoteli Dolphin v Senci.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimír WeissVladimír Weiss ml.
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentácia