Záujem Herthy o Dudu je vážny, rokovania sú v plnom prúde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ondrej Duda
Foto: facebook.com/LegiaWarszawa

BERLÍN 16. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant v službách poľskej Legie Varšava Ondrej Duda je, zdá sa, čoraz bližšie k angažmánu v nemeckom klube Hertha Berlín. Nemecké médiá informujú o tom, že rokovania medzi klubmi sú v plnom prúde.

Dvadsaťjedenročného rodáka zo Sniny chce do svojho mužstva aj tréner Herthy Pál Dárdai. Portál legia.sport.pl už vo štvrtok referoval o tom, že šikovný stredopoliar sa nachádza v Nemecku a tam bude pracovať na finalizácii svojho prestupu do klubu, v ktorom pôsobí jeho reprezentačný spoluhráč Peter Pekarík.

„Duda je veľmi dobrý hráč. Viac však na túto tému zatiaľ nepoviem,“ vyjadril sa Dárdai pre nemecký Bild. Štyridsaťročný maďarský kormidelník hráča osobne sledoval počas zápasu ME 2016 proti Anglicku (0:0). Podľa Berliner Zeitung plánuje Dudovi zveriť dôležitú úlohu v tíme a údajne mimoriadne tlačí na čo najskoršie zrealizovanie transferu.

Trhová hodnota Ondreja Dudu sa podľa Bildu odhaduje na 3,2 milióna eur, varšavský klub by chcel za Slováka 5 miliónov. Prestup do Berlína sa navyše zdá byť ešte viac reálnejší po odchode Holanďana Roya Beerensa, ktorý v sobotu podpísal s anglickým Readingom kontrakt na tri roky.

Ako píše Bild, Nemcov neodrádza ani skutočnosť, že Duda by nemohol nastúpiť za Herthu v predkolách Európskej ligy 2016/2017, až v jej skupinovej fáze. V tejto sezóne už totiž hral za Legiu na ihrisku Zrinjski Mostar v predkole Ligy majstrov. Počas ostatných týždňov sa zdalo, že úspešným v boji o služby slovenského záložníka bude taliansky ACF Fiorentina, predstaviteľom Legie sa podľa spomenutého zdroja nepozdávala prvá oficiálna ponuka. Záujem o Dudu prejavil aj nováčik tamojšej Serie A Delfino Pescara.

Duda prišiel do varšavského klubu pred jarnou časťou sezóny 2013/2014 z MFK Košice za sumu mierne presahujúcu 300-tisíc eur. V drese Legie odohral 100 zápasov, v ktorých strelil 16 gólov. Je dvojnásobným víťazom tamojšej najvyššej súťaže aj národného pohára. Vlani v lete bol veľmi blízko k presunu do Interu Miláno, ale transfer na poslednú chvíľu nezrealizovali. Duda reprezentoval SR na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, na šampionáte raz skóroval.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ondrej DudaPeter Pekarík
Firmy a inštitúcie Hertha BerlínLegia Varšava