Škrtel prestúpil do Fenerbahce za viac ako 7 miliónov eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Osemfinále ME vo futbale: Nemecko - Slovensko
Slovenský obranca Martin Škrtel v hlavičkovom súboji s Nemcom Mariom Gómezom počas osemfinálového zápasu na majstrovstvách Európy. Lille, 26. jún 2016. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 14. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel po takmer deviatich rokoch úspešného pôsobenia v anglickej Premier League definitívne mení dres FC Liverpool za Fenerbahce Istanbul.

S tureckým vicemajstrom po zdravotnej prehliadke spečatil 31-ročný stopér (nar. 15. decembra 1984) svoj prestup podpisom kontraktu na tri roky, pričom suma transferu presiahla 7 miliónov eur. V „krajine polmesiaca“ bude jeden z najlepšie zarábajúcich futbalistov. Informáciu o podpise zmluvy potvrdil Škrtelov agent Karol Csontó zo spoločnosti Stars&Friends aj samotný Škrtel.

„S Martinom sme dlhšie diskutovali o možnostiach prestupu. Ponúk mal viacero, napríklad z talianskeho Juventusu Turín, ďalej z Anglicka, Španielska či už zo spomenutého Turecka. Napokon sa on sám rozhodol pre Fenerbahce Istanbul, ktorých ponuka bola hneď od začiatku veľmi priama, rýchla a korektná. Osobne som veľmi rád, že sa nám v Stars&Friends úspešne podarilo zrealizovať aj tento megatransfer,“ vyjadril sa prostredníctvom tlačovej správy Karol Csontó.

„Po toľkých rokoch v Liverpoole jednoducho nastal čas na zmenu. Som nesmierne rád, že sa môžem stať súčasťou tak veľkého a úspešného klubu, ako je Fenerbahce Istanbul, ktorý má silné meno nielen v Turecku, ale celkovo vo svete. Už sa neviem dočkať prvého tréningu, keď sa zoznámim s hráčmi, trénermi, ale aj celým realizačným tímom. Napriek mnohým ponukám z iných klubov som si Fenerbahce vybral najmä preto, lebo od prvého kontaktu som cítil, že majú veľký záujem na tom, aby som sa stal súčasťou ich tímu. Verím, že svojimi výkonmi na ihrisku pomôžem Fenerbahce k úspechom,“ uviedol na margo prestupu Martin Škrtel, ktorý má v najcennejšom drese A-tímu SR na konte 85 štartov a 5 gólov.

Na webe tureckého klubu sa už objavilo množstvo fotografií dôrazného slovenského obrancu aj so šálom Fenerbahce. Škrtel dal aj na odporúčania krajana Miroslava Stocha, podľa FbRuhuorg po príchode skonštatoval: „Referoval mi len v pozitívnom duchu. Povedal mi, že fanúšikovia Fenerbahce sú úžasní. Budem sa snažiť so všetkých mojich síl, aby som im prinášal radosť. Neviem sa dočkať mojich vystúpení v novom drese. Uvidíte v ňom futbalistu, ktorý na trávniku neprestáva bojovať. Fenerbahce je veľkolubom, z tohto dôvodu som si ho vybral. Som veľmi šťastný, že som tu. Fenerbahce v rokovaniach vystupovalo veľmi jasne, je to veľmi stabilizovaný a výkonnostne napredujúci klub.“

Handlovský rodák pôsobil v FC Liverpool deväť sezón od januára 2008, počas ktorých odohral dovedna 320 zápasov vo všetkých súťažiach, dal 18 gólov a v roku 2012 získal Anglický ligový pohár. Na Anfield prestúpil z ruského Zenitu Petrohrad, seniorskú futbalovú kariéru začal v Trenčíne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin Škrtel
Firmy a inštitúcie Fenerbahce Istanbul