Trnava vyhrala aj odvetu, je v 2. predkole Európskej ligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Trnava vs. Hibernians
Foto: SITA/ Ivan Kopčáni

PAOLA 7. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti Spartaka Trnava si v dvojzápasovej konfrontácii s maltským vicemajstrom FC Hibernians bez väčších problémov zabezpečili postup do 2. predkola Európskej ligy (EL) UEFA 2016/2017.

Po minulotýždňovom presvedčivom domácom víťazstve 3:0 (pre trest sa hralo bez divákov, pozn.) zdolali zverenci trénera Miroslava Karhana svojho súpera rovnakým výsledkom aj vo štvrtkovej odvete prvého predkola EL. Už v 5. min sa na Hibernians Stadium Paola presadil kapitán „andelov“ Martin Mikovič.

Po zmene strán akciu Bosniaka Emira Haliloviča s Ivanom Schranzom v 58. min úspešne dokončil iba 18-ročný striedajúci Matej Oravec, ktorý prekonal 35-ročného brankára domácich Justina Habera. Gólovú bodku pridal v nadstavenom čase stredopoliar Babatounde Bello.

Trnavčania sa už s týmto protivníkom z ostrovnej krajiny v Stredozemnom mori stretli pred dvoma rokmi na začiatku sezóny 2014/2015: vtedy tiež v rámci úvodného predkola EL zdolali FC Hibernians na jeho trávniku 4:2 a v domácej odvete potvrdili postup presvedčivou výhrou 5:0. Tentoraz sa kvalifikovali ďalej so súčtom 6:0, bez inkasovaného gólu.

V 2. predkole Európskej ligy 2016/2017 si futbalisti Spartaka Trnava zmerajú sily s arménskym mužstvom FC Širak Gjumri. Prvý zápas odohrajú „andeli“ 14. júla na súperovom trávniku, odvetu o týždeň neskôr 21. 7. v domácej City Arene.

Európska liga 2016/2017 – odvetné stretnutie 1. predkola:

FC Hibernians (Malta) – FC Spartak Trnava (SR) 0:3 (0:1) – prvý zápas 0:3

* FC Spartak Trnava postúpil do 2. predkola EL

Góly: 5. Mikovič, 58. M. Oravec, 90.+ Bello, ŽK: 27. Failla – 62. Čögley, 90. A. Jakubech, rozhodoval: Papapetrou (Gréc.)

Zostava Trnavy: A. Jakubech – Čögley, Godál, Greššák, Čonka (44. A. Kadlec) – Edson Correia de Araujo (50. M. Oravec), Bello – Schranz (64. Jirka), Halilovič, Mikovič – Tambe

Hlasy:

Miroslav Karhan (tréner Spartaka Trnava): „Hráčom som pred odvetným stretnutím povedal, aby zvíťazili aj na Malte. To sa nám aj podarilo. Cestovali sme sem za postupom, vyšlo to, navyše bez inkasovaného gólu. Chlapcom ďakujem za vystúpenia v týchto dvoch stretnutiach proti FC Hibernians. Dnes som musel dvakrát nútene striedať. Edson má menšie svalové zranenie, nie je to však nič vážne. Čonku trápil chrbát, mal bolesti, verím však, že aj on bude čoskoro v poriadku. Teraz sa už sústredíme na ďalšieho protivníka v Európskej lige, ktorým bude arménsky klub Širak Gjumri.“

Martin Mikovič (stredopoliar Spartaka Trnava, autor jedného gólu): „Na to, že sa dnes hralo od 20.00 h, bolo dosť teplo. Z tohto pohľadu bola odveta ťažšia ako prvý vzájomný zápas pred týždňom. Dali sme však rýchly gól. Potom sme sa zatiahli, prenechali iniciatívu Malťanom a hrali na brejky. Napokon sme vyhrali 3:0, čo je veľmi dobrý výsledok. Strelil som jeden gól, na ďalší prihral, osobne môžem byť spokojný. Teraz už myslíme na najbližšieho pohárového súpera Širak Gjumri z Arménska. Tohto súpera nepoznáme, máme však dobré mužstvo a chceme postúpiť aj do 3. predkola Európskej ligy. Výhodu vidím v tom, že najskôr nastúpime na súperovej pôde.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Matej Oravec
Firmy a inštitúcie FC Spartak Trnava