Video: Lionel Messi strelil 10 000. súťažný gól FC Barcelona

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lionel Messi
Hviezda FC Barcelona Lionel Messi sa raduje z gólu, ktorý strelil do siete Sportingu Gijón počas stredajšej dohrávky 16. kola Primera División. Gijón, 17. február 2016. Foto: SITA/AP

GIJÓN 18. februára (WebNoviny.sk) – Lionel Messi dvoma gólmi v stredajšej dohrávke 16. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže okrem osobného jubilea dosiahol tiež významný klubový medzník FC Barcelona.

Dvadsaťosemročný argentínsky postrach defenzív si pri víťazstve Kataláncov 3:1 na pôde Sportingu Gijón pripísal zásahy s poradovým číslom 300 a 301 v Primera División a stal sa prvým hráčom, ktorému sa to podarilo. Navyše, tieto zárezy boli 9999. a 10 000. gólom FC Barcelona vo všetkých súťažiach. „Nech nastúpite proti komukoľvek, je privilégiom mať Messiho vo svojom tíme,“ vyhlásil na oficiálnej internetovej stránky FCB tréner „blaugranas“ Luis Enrique.

Zo spomenutých 301 zásahov, na ktoré potreboval 334 vystúpení v La Lige, strelil Messi 173 doma a 128 vonku. Z pohľadu tejto štatistiky sú jeho najobľúbenejšími súpermi Atlético Madrid (21), FC Sevilla (19), Osasuna Pamplona (17) a FC Valencia (16). V zápase proti Gijónu sa strelecky presadil v 25. a 31. min. V historickom rebríčku španielskej I. ligy je za rodákom z Rosaria druhý Telmo Zarra s 251 gólmi, tretí Cristiano Ronaldo dosiaľ nasúkal 246 gólov.

Video: Barca vyhrala na pôde Sportingu Gijón 3:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cristiano RonaldoLionel MessiLuis Enrique
Firmy a inštitúcie FC Barcelona