Video: ManUtd prehral prestrelku, zahrá si len Európsku ligu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Manchester United
Útočník Manchestru United Anthony Martial v súboji s Dantem z VfL Wolgsburg počas utorňajšieho zápasu Ligy majstrov, v ktorom 'červení diabli' prehrali na pôde súpera 2:3 a Ligu majstrov opúšťajú. Wolfsburg, 8. december 2015. Foto: SITA/AP

WOLFSBURG 9. decembra (WebNoviny.sk) – Anglický futbalový klub Manchester United nepostúpil do osemfinále Ligy majstrov 2015/2016 a na jar bude účinkovať „iba“ v Európskej lige. Rozhodli o tom utorňajšie stretnutia B-skupiny kontinentálneho pohára číslo jeden. „Červení diabli“ prehrali na nemeckej pôde vo Wolfsburgu 2:3 a keďže PSV Eindhoven v závere otočil duel proti CSKA Moskva (2:1), zverencom trénera Louisa van Gaala zostali len oči pre plač.

Bol to bláznivý zápas, hodnotil Van Gaal

Prestrelku vo Volkswagen Arene odštartoval už v 10. min hosťujúci Anthony Martial. Zakrátko však otočili skóre v prospech „vlkov“ brazílsky stopér Naldo a portugalský krídelník Vieirinha. United vedomí si potreby bodovať naplno vyrovnali v 82. min po vlastnom góle Josuhu Guilavoguiho. Už o dve minúty však Naldo využil možnosť stať sa hrdinom svojho tímu a strhol víťazstvo na stranu Wolfsburgu.

„Bol to bláznivý zápas. Často mávame problémy s koncovkou, som rád, že sme to prekonali. Nie je však čo obhajovať pretože sme von z Ligy majstrov. Musíme sa pozerať dopredu, budeme bojovať o FA Cup a titul v Premier League. Na Ligu majstrov si musíme počkať do budúcej sezóny,“ vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) Van Gaal.

Podľa skúseného holandského odborníka doplatil Manchester United na viacero zranených opôr. „Museli sme hrať zápas s viacerými nedoliečenými hráčmi a posledných 15 až 20 minút iba s desiatimi mužmi. Okolnosti neboli pre naše mužstvo priaznivé. Každý očakáva, že Manchester United skončí na niektorej z prvých dvoch priečok, ale nesúhlasím s názorom, že sme hrali v ľahkej skupine,“ doplnil rodák z Amsterdamu.

Heckinga potešil dvojgólový Naldo

Wolfsburg postúpil do osemfinále LM prvýkrát v histórii. Pri predchádzajúcej účasti medzi európskou elitou v sezóne 2009/2010, keď sa zhodou okolností taktiež stretol s Manchestrom United aj CSKA Moskva, obsadil v skupine konečné 3. miesto.

„Gratulujem mojim hráčom. Na ihrisku ukázali veľa z toho, čo sme mali v pláne. Obidva tímy si uvedomovali, čo je v stávke. Bolo dobré, že sme po inkasovanom góle rýchlo vyrovnali a ujali sa vedenia. Počas duelu sme mali aj trochu šťastia. Niektoré protiútoky sme mali vyriešiť lepšie. Vyhrali sme všetky domáce duely v Lige majstrov. Keď vidím, ktoré tímy obsadili v ostatných skupinách druhú priečku, neriešim, koho nám žreb prisúdi. Sú to samé veľké mužstvá – Paríž St. Germain, Juventus Turín či Benfica Lisabon,“ vyhlásil po stretnutí kouč Wolfsburgu Dieter Hecking.

Toho potešilo, že sa dvakrát strelecky presadil 33-ročný zadák Naldo. „Ráno pred zápasom som si ho vzal bokom a povedal som mu, že je čas na to, aby skóroval. Zlepšil sa ako hráč, s pribúdajúcim vekom zreje ako víno. Pre náš tím je nesmierne dôležitý. Ak sa na niekoho môžeme spoľahnúť, je to on. Škoda, že dostal tretiu žltú kartu a v prvom zápase osemfinále nám nepomôže,“ skonštatoval 51-ročný nemecký tréner.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VfL Wolfsburg