Francúzi objavujú slovenské víno

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tieto vina ponukaju v restauracii exkluzivneho hotela v marseille.jpg
Tieto vína ponúkajú v reštaurácii exkluzívneho hotela v Marseille. Slovenské vinice.

BRATISLAVA 8. decembra 2017 (WBN/PR) – Vína z novej kolekcie Slovenské Vinice žnú vo Francúzsku jeden úspech za druhým. Najnovšie ich budú ponúkať v exkluzívnom päťhviezdičkovom hoteli v Marseille.

Potom, čo sa červené víno Dunaj dostalo na menu kartu prestížnej michelinskej reštaurácie l´Epuissete v Marseille, prichádza ďalší obrovský úspech. Vína Slovenské Vinice Dunaj neskorý zber 2016Pinot Noir výber z hrozna 2013 budú od januára ponúkať hosťom v reštaurácii Alcyone, ktorá sa hrdí michelinskou hviezdou, a je súčasťou päťhviezdičkového hotela  InterContinental Marseille – Hôtel Dieu.

Francúzov slovenské víno naozaj očarilo. Svedčí o tom fakt, že prijali pozvanie na prezentáciu kolekcie vín Slovenské Vinice v bratislavskej reštaurácii THeMA a rozhodli sa pripraviť originálne menu k jednotlivým odrodám. Majstrovsky ho vytvorili vyhlásený šéfkuchár reštaurácie Alcyone Lionel Levy a uznávaná francúzska expertka na michelinské menu a koreniny zo Sarabar Marseille Karine Blanc. Fois gras s čajom a divokým korením, srnčí chrbát ochutený červeným vietnamským korením Phu Quoc a ako dezert pošírovaná hruška na červenom víne s koreninami, mandľovým krémom a citrusmi ochutenými divokým korením Mat-Khen – to bol virtuózny gastronomický koncert, ktorý lahodne dopĺňali vína Slovenské Vinice Tramín červený výber z hrozna 2016, Dunaj neskorý zber 2016, Cabernet Sauvignon výber z hrozna 2013, Pinot noir výber z hrozna 2013.

Karine blanc a lionel levy 1.jpg
Karine Blanc a Lionel Levy. Slovenské vinice.

„V mojej profesii často hľadám zaujímavé spojenia chutí korenín a vína. Keď som ochutnala Slovenské Vinice Dunaj 2016, hneď ma zaujalo. Jeho plnú chuť som si spojila s vietnamským korením Phu Quoc,“ povedala Karine Blanc. Spolu so šéfkuchárom Lionelom Levym sa zhodli, že obe vína z kolekcie Slovenské Vinice – Dunaj i Pinot Noir – ich príjemne prekvapili a veľmi im chutia. „K vínu Dunaj budeme v reštaurácii hotela určite podávať divinu, ktorá má výraznú chuť. K Pinot Noir je vhodné jemnejšie teľacie mäso, ale hodí sa ak k dezertom,“ odporúča michelinský šéfkuchár slovenským gurmánom, ktorí chcú toto výnimočné víno ochutnať.

Koncept Slovenské Vinice a kolekciu vín predstavili  Jean Daniel Angibaud,  svetovo uznávaný enológ a someliér z Bordeaux a Peter Havrilák, manažér značky. Znalec vína J. D. Angibaud vedie komisiu expertov, ktorá každý rok vyberá do kolekcie Slovenských Viníc to najlepšie z malých rodinných vinárstiev, čo sa na Slovensku urodilo.

O vínach kolekcie Slovenské Vinice sa dozviete viac na www.slovenskevinice.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať