
Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Švajčiarski vedci odhalili vplyv kofeínu na sivú mozgovú hmotu.Foto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy

Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy
Česko-slovenskí odborníci z Inštitútu Kávy a Vysokej školy chemicko-technologickej v Prahe zistili, že zdraviu prospešné antioxidanty sú v každej káve bez ohľadu na jej druh. Skúmali štyri druhy kávy - praženú mletú, instantnú, kapsulovú a kávu určenú na prípravu espressa. Zamerali sa na obsah antioxidantov, kofeínu, ale aj škodlivých látok furanu a akrylamidu v spomínaných typoch kávy pred a po príprave ku konzumácii. Výsledky štúdie potvrdili, že antioxidačná aktivita chrániaca organizmus pred škodlivinami je v každej zo skúmaných vzoriek. VďFoto: Zdroj: Inštitút Kávy