Bill Cosby požiada súd o nezverejnenie svedectiev

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Televízny otecko Bill Cosby oslavuje 75. rokov
Komediálny herec Bill Cosby. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 13. januára (WebNoviny.sk) – Právnici amerického herca Billa Cosbyho požiadajú federálny súd v Massachusetts, aby všetky svedectvá a dôkazy zo žaloby, ktorú na neho spoločne podalo sedem žien, nesprístupnili verejnosti.

Podľa komikových zástupcov by mala všetka dokumentácia zostať uzavretá až do súdneho pojednávania, čím tak ochránia hercovo súkromie pred „zlosťou, ponížením a nespravodlivými predsudkami“. Právni zástupcovia skupiny žalobkýň považujú jeho žiadosť za neoprávnenú tvrdiac, že verejnosť by mala poznať všetky podstatné okolnosti prípadu.

Tamara Green, Therese Serignese, Linda Traitz, Louisa Moritz, Barbara Bowman, Joan Tarshis a Angela Leslie spoločne podali na predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 – 1992) žalobu za urážku na cti, pretože jeho právnici verejne označili ich tvrdenia za absurdné a nepravdivé. Cosby na ne potom v decembri podal protižalobu, pričom ich taktiež obvinil z urážky na cti. Jeho právnička Monique Pressley vtedy uviedla, že tvrdenia žien poškodili Cosbyho reputáciu a spôsobili mu stres.

Sedemdesiatosemročný herec, ktorý údajne zneužil viac než 50 žien, v súčasnosti čelí aj ďalším civilným žalobám ako aj obžalobe v prípade sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004. Tú naňho podala prokuratúra v štáte Pennsylvania, ktorá znovu otvorila tento prípad po tom, ako sa vlani v júli dostali na verejnosť informácie, že sa Cosby v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex. Jednou z nich vraj bola aj Constand.

Cosbyho formálne obžalovali koncom decembra a následne ho prepustili na kauciu milión dolárov. Jeho právnik uviedol, že Cosby trvá na svojej nevine a neplánuje uzavrieť s prokurátorom dohodu o vine a treste. Začiatkom tohto týždňa Cosby požiadal o zrušenie decembrovej obžaloby z údajného zneužitia Constand, pričom jeho právna zástupkyňa Monique Pressley uviedla, že prokuratúra v štáte Pennsylvania obžalobou porušila podmienky spomínanej výpovede jej klienta z roku 2005.

William Henry Cosby Jr.

účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 – 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 – 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 – 1995), sitkome Cosby (1996 – 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bill Cosby