Hviezdne vojny zarobili miliardu dolárov za rekordný čas

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hviezdne vojny

Los Angeles 27. decembra (WebNoviny.sk) – Dlho očakávaný film „Hviezdne Vojny: Sila sa prebúdza“ zarobil miliardu dolárov za rekordných 12 dní. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie spoločnosti Walt Disney.

Siedme pokračovanie filmovej série Hviezdnych vojen od režiséra J.J. Abramsa prekročilo miliardovú hranicu počas tohto víkendu, len 12 dní od svojej premiéry.

O jeden deň tak prekonalo doterajší rekord filmu Jurský svet, ktorý v júni tohto roku uviedla do kín spoločnosť Universal Studios.

Najnovšia epizóda Hviezdnych vojen – na rozdiel od Jurského sveta – nebola zatiaľ uvedená v Číne, ktorá predstavuje druhý najväčší filmový trh sveta. V čínskych kinách sa bude premietať až od 9. januára.

Spoločnosť Disney odkúpila licenciu na pokračovanie epizód Hviezdnych vojen od producentskej firmy Lucasfilm v roku 2012 za štyri miliardy dolárov. Aktuálny diel Sila sa prebúdza je prvým pokračovaním filmovej série, pôvodne vytvorenej režisérom Georgom Lucasom, za ostatných desať rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Walt Disney